Akyalçın’dan Vali Tuna’ya yanıt

ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, Vali Göngör Azim Tuna’nın tepki toplayan afiş ile ilgili açıklamasına yanıt verdi.

831
Vali Tuna’nın ‘suni kriz yaratılmaya çalışılıyor’ şeklindeki ifadesine karşılık “Suni gündemler; olmayan, uydurulmuş olaylar üzerinden yaratılır. 18 Mart etkinlikleriyle ilgili afişlere Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın resimleri konulmuş da biz mi konulmamış gibi yapıyor ve olmayan bir şey üzerinden gündem yaratıyoruz” şeklinde yanıt veren Akyalçın; “Çanakkale Valiliğince yapılan basın açıklamasında özetle “suni gündem yaratıldığı” belirtilmiş; aynı şekilde Çanakkale Boğaz Komutanlığı afişlerinde de Atatürk’ün ve Türk Bayrağının resimlerinin olmadığı belirtilmiştir. Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki; Çanakkale Valiliği’nin hazırlattığı afişlerde Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın bulunmaması tesadüfen değilmiş; yani bu bilinçli olarak ortaya konulmuş bir duruşmuş. Sayın Vali bu konuda ne var bunda bakın Çanakkale Boğaz Komutanlığı’nın afişlerinde de durum aynı demektedir.
 
Biz, konuya ilişkin basın açıklamamızı yapmadan önce kentimizin dört bir yanına asılmış Valilik afişlerini görmüştük. Ancak Valiliğimizin açıklamasından anlaşılmaktadır ki böylesi afişler tek Valiliğe ait değil. Ulusların tarihlerinde öyle insanlar vardır ki, o ulusun kaderini tayin edecek kararlara ve tarihsel olaylara imza atmıştır. O ulusun artık olmazsa olmazı durumuna gelmiştir. Böylesi kişiler o uluslar için baş tacıdır. İşte, Türk Ulusu için de Mustafa Kemal ATATÜRK böyle bir kişidir. Çanakkale Zaferi Atatürksüz düşünülemez, Cumhuriyetimiz Atatürksüz düşünülemez bundan dolayıdır bizim tepkimiz.
 
Son günlerde Atatürk’e ve onun eserlerine karşı takınılan tutumlar afişlere kadar yansıtılmaya çalışılmaktadır. Bunu kim yaparsa yapsın tepkimiz aynıdır, durum değişmez. Suni gündemler; olmayan, uydurulmuş olaylar üzerinden yaratılır. 18 Mart etkinlikleriyle ilgili afişlere Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın resimleri konulmuş da biz mi konulmamış gibi yapıyor ve olmayan bir şey üzerinden gündem yaratıyoruz? Atatürkçü Düşünce Derneği’nin her yıl resmi geçitteki kortaje geçen yıl ve bu yıl Valilik resmi  yazısıyla alınmamasını biz mi uyduruyoruz? Büyük Atatürk ve şanlı Türk Bayrağı afişlere konulmayacak; Valilik sergilerine konulmayacak, neden konulmadı diye soranlara suni gündem yaratıyorlar denilecek. Bu kabul edilemez bir durumdur. Atatürk’ü ve Türk Bayrağı’nı kimse bu ulusun gönlünden silemez.
 
Daha önceki basın açıklamamızda söylediklerimiz harfiyen doğrudur. Doğruları söylemek de suni gündem yaratmak değildir.  Atatürkçü Düşünce Derneği Merkez, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Küçükkuyu, Lapseki şubeleri olarak konunun takdirini halkımıza bırakıyoruz. Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerimizle saat 08.30’dan 22.00’a kadar hazırladığımız programlarla 18 Mart Deniz Zaferimizi de kutlayacağız, şehitlerimizi de anacağız” dedi.
Paylaş