havadurum

Akyalçın’dan anma mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, yayınladığı anma mesjaında; “Devrim Şehidi Kubilay`ı saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

1293
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Aralık Menemen’de yapılan Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırıdır. Kubilay ile birlikte Cumhuriyet bekçileri Şevki ve Hasan’ı saygıyla anıyoruz. Menemen olayı, laik Cumhuriyete karşı girişilen çok önemli bir saldırıdır. Suçlular da hak ettikleri cezaya çarptırılmışlardır. Çünkü Cumhuriyet’in kurucuları iş başındadır. Ve onlar; O zaman bu olayla ilgili olarak: “Bu zavallılar şeriat istiyorlarmış, aslında onların istediği kaybettikleri çıkarlarıdır” demişlerdir. Doğrudur. Cumhuriyet, halkı ortaçağ karanlığına gömen kara perdeyi kaldırmıştır. Tarikatların toplumu geri bırakan çıkarlarının önünü kesmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetin kuruluş yıllarında çıkarları bozulanlar tarafından laik ve bağımsız Cumhuriyete karşı isyanlar düzenlenmiştir. Cumhuriyet bu isyanları etkisizleştirerek yoluna devam etmiştir. Ama ne acıdır ki, Cumhuriyetin 91. yılında bugün Kubilay’ın başını kesip direğe bağlayan zihniyet iktidar olmuştur ve Anayasamızda hala “laik – demokratik hukuk devleti” olduğu yazılı olan Cumhuriyetimiz, fiilen bir ortaçağ diktatörlüğüne dönüştürülmekte ve bu proje yasal zemine oturtulmaya çalışılmaktadır. Bugün iktidar olan bu zihniyetin çıkarları ideolojik olarak; dini siyasete alet etmek, ekonomik olarak; Cumhuriyetin tüm varlık ve değerlerinin talanı, siyasi olarak da laik Cumhuriyetin yıkımı ve vatanın bölünmesi olarak özetlenebilir. Son 12 yıldır iktidarda olan AKP döneminde; eğitim ulusal, laik, bilimsel olmaktan çıkarılmış, dinselleştirilmiştir, öğretmenin yerini imamlar, üniversitenin yerini medreseler almıştır, ilkokula türban, anaokullarına “değerler” adı altında din dersi girmiştir, tüm okullar imam hatipleştirilmektedir, öğretim Birliği Yasası sonlandırılmaktadır.
1980’li yıllardan beri yeşil kuşak projesi ile çoğaltılan imam-hatip okulları, Kuran kursları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “milli” olmayan programları ile yetiştirilen kadrolar, üniversiteleri, bürokrasiyi, orduyu, sermayeyi ele geçirmiştir. Böylesi bir atmosferde Devrim Şehidi Kubilay’ı saygı ve özlemle anıyoruz.”
Paylaş