Akvaryum Koyu’nda ne oluyor?

Bozcaada Forumu tarafından Akvaryum Koyu`nda toplu konut yapımı ile ilgili iddialarını değerlendiren Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Bu iddialar doğru değil. Bozcada üzerinden beni yıpratmaya çalışıyorlar. Buradan oy çıkarmaya çalışanlar yanılıyor” dedi. Karşılıklı açıklamalar hız kesmezken, Akvaryum Koyu`ndaki gelişmeler merak uyandırıyor.

1602
 
Bozcaada Forumu tarafından yapılan açıklamalarla tüm dikkatler Akvaryum Koyu`nun üzerine kilitlendi. Akvaryum Koyu`nda Yüksel İnşaata ait toplu konut çalışması olduğunu ifade eden Bozcaada Forumu, “Çeşitli kaynaklar üzerinden, Akvaryum Koyu`nda herhangi bir inşaat çalışması olmadığına dair asılsız bilgiler paylaşılmaktadır. Birkaç gün önce yaptığımız arazi etüdü sırasında, orada yapılan çalışmaların bizzat tanığıyız. Yüksel İnşaat`a ait parsellerde toplamda 38 konutluk bir Toplu Konut Projesi`ne izin verilmiş olduğu ve ilk etap inşaat dahilinde 8 konut için çalışmaların başlamış olduğu maddi bir gerçektir. `Akvaryum Bağ Evleri` Toplu Konut projesinin imar izni 1997 yılında verilmiş, projesi ise 2010`da onaylanmıştır. Geçtiğimiz Mayıs ayında onaylanan ama yürürlüğüne girmeyen 1/25.000`lik imar planıyla birlikte, o bölgede yapılaşmanın önü tamamen açılmakta, 2 günübirlik tesis ve 1 otel planlandığı görülmektedir. Yeni imar planının yürürlülüğe girmesiyle birlikte, Akvaryum Koyu tamamen betonlaşacaktır” iddialarına yer verdi. Bu iddiaların ardından gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamalarda bulunan Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, iddiaların doğru olmadığını söyledi.
 
“İddialar doğru değil”
“Bu iddialar yalandan ibarettir” diyen Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Toplu konut falan yok. Bunlar nereden çıkıyor? Toplu konut inşaatı iddiaları temelinde paylaşılan fotoğraflar eski fotoğraflar güncel değil. Bu haberler tamamen asılsız. Birileri çıkıp, gazetele, televizyonlara açıklama yapıyor; `Bozcaada elden gidiyor` diyor. Bozcaada`nın elden gittiği falan yok. Böyle bir şey yok, nereden çıkıyor ben de anlamıyorum. Ada`nın bu tür iddialarla gündem gelmesi doğru değil. Daha dün Anıtlar Kurulu`ndan bir ekip geldi. Birlikte gezip inceledik. Orada böyle bir çalışma yok. Görevliler de görüp gittiler. Daha önce de atık su ile ilgili iddialar vardı. Atık su arıtmasıyla ilgili yatırım yapıyoruz, suç oluyor, yapmıyoruz suç oluyor” dedi.
 
“20 yıldır başkanım”
Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Ben Bozcaada`nın 20 yıllık belediye başkanıyım” diyerek, “Bugüne kadar kimsenin yüzünü kara çıkarmadım. Hep Bozcaada için çalıştım. Seçimlerden sonra halkımız görev verirse, bu çalışmalarıma devam edeceğim. Bugüne kadar Bozcada için kötü olan ne yapmışız. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
“Oy hesabı yapanlar yanılıyor”
“Ben Bozcaada Belediye Başkanlığı`na yine talibim” diyen Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Kime sormuşlar da öğrenmişler, kim demiş? Gidip bakanlığa sorsunlar böyle çalışma var mı? Gidip İl Çevre müdürlüğü`ne sorsunler, burada ne oluyor? Ben önümüzdeki seçimlerde de adayım. Buradan beni yıpratmaya çalışanlar, bu asılsız haberlerle oy bekleyenler yanılıyor” şeklinde konuştu.
Paylaş