Aktürk, Gölmarmara Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan oldu

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde düzenlenen “Gölmarmara Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde Çan Belediyesi güreşçisi Feyzullah Aktürk, başpehlivan oldu.

517

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde düzenlenen "Gölmarmara Yağlı Pehlivan Güreşleri"nde, Çan Belediyesi güreşçisi Feyzullah Aktürk başpehlivanlık unvanını elde etti. Türkiye’nin en iddialı başpehlivanlarının yer aldığı bu prestijli güreşlerde 38 başpehlivan kıyasıya mücadele etti.

Gölmarmara’da nefes kesen mücadele

Gölmarmara Yağlı Güreşleri'nde, Kırkpınar altın kemerli şampiyonları da dahil olmak üzere Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Osman Aynur, Mustafa Taş ve CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi birincisi Enes Doğan gibi önemli isimler güreşti. Bu heyecan dolu güreşlerde, başpehlivanlık mücadelesi yine büyük çekişmeye sahne oldu.

Aktürk’ün yükselen başarısı

Avrupa şampiyonu ve geçtiğimiz hafta İstanbul Ulugazi Güreşleri'nde de başpehlivan olan Feyzullah Aktürk, Gölmarmara'daki başarılarına bir yenisini ekledi. CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi birincisi Enes Doğan ile karşılaştığı nefes kesen finalde rakibini mağlup eden Aktürk, bu sezon dördüncü başpehlivanlık zaferine ulaştı. Güreş otoriteleri tarafından bu zafer, Aktürk'ün yağlı güreş arenasındaki yükselişinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Büyük ilgi gören organizasyon

Gölmarmara’daki yağlı güreşlerde, toplamda 500 güreşçi çayıra çıkarak yeteneklerini sergiledi. Güreşseverler, kıran kırana geçen mücadeleleri izleyerek unutulmaz bir gün yaşadı. Feyzullah Aktürk’ün birinciliği, Çan Belediyesi ve güreş camiasında büyük sevinç yarattı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş