Akşener; "Çanakkale, dostumuzun türküsü, düşmanımızın korkusudur"

1239

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşması ile Cumhurbaşkanı adayları da seçim turlarına hız verdiler. Çanakkale dün, Cumhuriyet Meydanı’nda İyi Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i karşıladı. İlçelerden de çok sayıda katılımın olduğu görülen Akşener’in mitingine Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale’yi hiç unutmayacaklarını ve unutturmak isteyenlere de ‘Dur Yolcu’ diyeceklerini belirten Akşener, ekonomiden siyasete, birçok konuda vaatlerini sıralayarak Çanakkalelilerin oyunu istedi. İyi Parti Genel Başkanı olarak Çanakkale’de gerçekleştirdiği ilk toplantısında yaşanan elektrik kesintisini hatırlatan Akşener; "Hatırlar mısınız? ‘Hayır’ dediğimiz için parasını verdiğimiz otelde konuşma yaptırmamaya çalıştılar. Elektrikleri kestiler. Bizden korktular, sizden korktular. O gün kınamızı yakmıştık. Şimdi bir tülbent devrimi yapmak üzere buradayız" dedi.  Türkiye’nin her yerinde genç işsizlik sorunu olduğunu dile getiren Akşener, işsizliğin önüne geçmek için alacağı önlemleri anlattı. Cumhurbaşkanı adayı Akşener; “Lüks arabalardan geçilmiyor. Bakan, bakanın eşi, çocukları. Hepsinde araba. Ben bunlara ‘hadi inin arabadan’ diyeceğim” dedi. Fabrikaların satıldığını ifade eden Akşener; “Geçen gün saydım, SEKA, PETKİM, limanları sattı, kömür işletmeleri sattı, Türk Telekom’u sattı, o beğenmediği Atatürk yaptı, bunlar sattı" şeklinde konuştu. Kendisine en çok gelen şikayetlerin başında sözleşmeli askerlik sorunu olduğunu dile getiren Akşener, soruna çözüm bulacaklarını ifade ederek,  kapatılan askeri okulları tekrar açacağını söyledi. Akşener, dış politikada ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, sorunları düzeltmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

 
 
“Dostumuzun türküsü, düşmanımızın korkusu Çanakkale”
Konuşmasına Çanakkalelileri selamlayarak başlayan İyi Parti Cumhurbaşkanı adayı Akşener; “İş gününde oruç ağzınızla bu meydanı şereflendirdiniz. Cumhuriyet’in kurucusu Çanakkale, Cumhuriyet’in kurulmasını sağlayan Çanakkale. Dostumuzun türküsü, düşmanımızın korkusu Çanakkale. Bayrağımızın ülküsü Çanakkale ve Çanakkale’yi geçmeye çalışanlara ‘Dur Yolcu’ diyen Çanakkale. Biz, Çanakkale’yi hiç unutmayacağız ve Çanakkale’yi unutturmaya çalışanlara da nasıl 1915’de ‘Dur Yolcu’ dediysek, bugünde ‘Dur Yolcu’ diyeceğiz. Bir yola çıktık ve bu yolun yolcusu başlangıçta kadınlarımızdı. Sonra gençlerimiz, sonra erkeklerimizdi. Dediler ki ‘yürü geç öne ve bu orta oyununu boz’. İyi ki sizi dinlemişim, iyi ki Milletimize güvenmişim. 24 Haziran’da hem Genel Seçimler, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İyi Parti’yi kurmasaydık. Siz kurulmasını isteyemeseydiniz. Bana ‘yürü bizde seninleyiz’ demeseydiniz. Cumhurbaşkanı adayı olmasaydım. Bugün nasıl bir seçim kampanyası ile karşı karşıya kalacaktınız. Sayın Abdullah Gül ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yarıştığı, bir tarafın çatı aday, bir tarafın matı aday olduğu bir seçim kampanyası ile karşı karşıya kalacaktık” dedi.
 
  
“Tülbent devrimi yapmak üzere buradayız”
7 ayda 74 ile gittiğini belirten Akşener; “Hatırlar mısınız? ‘Hayır’ dediğimiz için parasını verdiğimiz otelde konuşma yaptırmamaya çalıştılar. Elektrikleri kestiler. Bizden korktular, sizden korktular. O gün kınamızı yakmıştık. Kına adanmışlıktır. Anadolu’da bir gelinin eline kına yakılır, bir de askere giden oğullarımıza kına yakarız. Vatan için git, görevini yap anlamı taşır. Şimdi bir tülbent devrimi yapmak üzere buradayız.7 ayda 74 ile gittim, inşallah 100’ü tamamlayacağız. Türkiye’nin her yerini dolaştık” dedi.
 
  
“Atatürk yaptı, bunlar sattı”
Ülkedeki birinci sorunun ekonomi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı adayı Akşener; “Şırnak ile Edirne’de aynı sorun. Genç işsizlik. Yani üniversite ve lise mezunu işsiz. İkinci sorun, uyuşturucu problemi. Çocuklarımızın beynini uyuşturan uyuşturucu problemi. Öncelikle kadınlarımızı ve gençlerimizi ön planda tuttuk. Çanakkale’de bile kadınlar belli bir saatten sonra rahat rahat gezemiyor. Belinde silah olan türlü türlü kişiler. Ben 3 bin 600 ek gösterge dedim, Erdoğan da demeye başladı. Polislerimiz için konuştuk, herkes projesine aldı. Her gencimize iş bulana kadar aylık 500 lira vereceğimizi söyledik, çok sinirlerini bozdu. Niye sinir bozdu? Kaynak nerede? Bunu söyleyen ülkeyi 16 yıldır yöneten iktidar. Hani Mehmet Şimşek’in dediği fındık fıstık parası var ya… Lüks arabalardan geçilmiyor. Bakan, bakanın eşi, çocukları. Hepsinde araba. Ben bunlara ‘hadi inin arabadan’ diyeceğim. Devletin görevi gençlerine iş vermektir. Ben size iş bulana kadar vatandaşlık maaşı vereceğim. Bir başka konu, Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız. Çocuğunu okutabilmek için, ekmek süt alabilmek için, kredi kartı borcu olan vatandaşlarımız var. Bu borçları kaldırmaya yönelik projemiz var. Yani sizin vergilerinizle, sizin paranızla keyif çatanları indireceğim. Sadece inşaat sektörüne yatırım yapılıyor. Çanakkale gibi nispeten sanayi şehri, yine tarım için şehirlere yatırım yok. Fabrikaları satıyorlar. Geçen gün saydım, SEKA, PETKİM, limanları sattı, kömür işletmeleri sattı, Türk Telekom’u sattı, o beğenmediği Atatürk yaptı, bunlar sattı” dedi. 
 
 
“Askeri okulları açacağız”
Askeri personelin yaşadığı sıkıntılara değinen Akşener; "Çanakkale’de bizim, orada da Atatürk var. Aynı zamanda Anıtkabir de bizim, orada da Atatürk var. Her vatandaşı benden senden diye bölen, sorumsuz devlet yönetimi anlayışına sahip çıkıp olanları evlerine göndereceğiz. Sözleşmeli er/erbaş konusunda, uzman çavuşlarda belli bir süre sonra kadro alınma durumu var. Çok şikayet geliyor. Onunla ilgili çalışmamız var. Astsubayların da problemi var. Bu adam ordumuzu mahvetti. Ergenekon, Balyoz, 15 Temmuz… Darmadağın etti. Bir er, bir öğrenci komutanının emrine hayır diyebilir mi? Harbiye’ye verilen çocuklar kime evlatlarını emanet ettiler? Devlete… Sorular çalındı, sen bostan korkuluğu muydun? Şimdi ağababalar kaçsın, en büyüğü 18 yaşında olan çocuklara müebbet verin. Meclis Başkanı’nın damadı kaçak, senin damadın FETÖ okulu mezunu milletin çocuğu ceza alıyor. Türkiye’ye adaleti getirmeliyiz. Kuleli ve Işıklar Askeri Lisesi’ni tekrar açacağız… GATA’yı tekrar açacağız. FETÖ’nün, KETÖ’nün, METÖ’nün adamlarına soruları çaldırmayacağım. Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip vatandaş, birbirine karşı eşittir, devlette eşit gözle bakmak zorundadır” dedi.
 
 
“Yorgun ve geveze şoförü 24 Haziran`da evine yollayacağız”
Dış politikada yaşanan sorunlara değinen Akşener; “Gittiğim her yerde en büyük şikayet Suriyeli mülteciler. Sen elini niye soktun kardeşim? Sana neydi? Suriye ile aramızı düzelteceğiz. 81 ildeki Suriyeli kardeşlerimizle 2019’da inşallah birlikte iftar yapacağız. Kıbrıs’ı ilk imza attığım gün sordum. Ne oluyor bu işte? Sürekli İngiltere’ye gidip geliyorsun. Bize milli ve yerli değilsin diyorsun ya. Yorgun ve geveze şoförü 24 Haziran`da evine yollayacağız inşallah” dedi. 
(Yusuf Sonkurt-Baykal Sağlam)
Paylaş