havadurum

Akşam Ne Pişirsem? 5 Pratik ve Lezzetli Tarif

Akşam ne pişirsem? sorusuna cevap veren bu 5 pratik ve lezzetli tarif, hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacak. Siz de bu tarifleri deneyin ve akşam yemeği sofralarınızı renklendirin. Afiyet olsun!

467

Akşam ne pişirsem? sorusuna cevap arayanlar için hazırladığımız bu makalede, hem pratik hem de lezzetli yemek tariflerini bulacaksınız. Mevsim sebzeleri, et, tavuk, balık ve baklagillerden oluşan çeşitli menülerle akşam yemeği hazırlamak artık çok kolay. İşte size akşam ne pişirsem diye düşünmenize gerek kalmayacak 5 farklı tarif önerisi!

Tavuklu Çökertme Kebabı

Akşam yemeğinde hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek arıyorsanız, tavuklu çökertme kebabı tam size göre. Patates, tavuk, yoğurt ve sosun bir araya geldiği bu tarif, tek tabakta bir ziyafet sunuyor.

Müceddere Pilavı

Müceddere pilavı, mercimek ve pirinçten oluşan basit ama besleyici bir yemektir. Yanına yeşilliklerle hazırladığınız mevsim salatası ile akşam yemeğini tamamlayabilirsiniz. Hem çok pratik hazırlanır hem de liften ve proteinden zengin bir tabak sunar.

Köfteli Rulo Sebze Kebabı

Köfteli rulo sebze kebabı, sebze sevmeyenlerin bile bayılarak yiyeceği bir tariftir. Baharatlı köftelerin patlıcan, kabak ve havuçla sarıldığı bu yemek, bol yoğurt eşliğinde afiyetle tüketilir. Üstelik çok da kolay yapılır.

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote

Güveçte hazırlanan yemeklerin lezzeti bir başkadır. Bu tarifte, tavuk, mantar, kaşar peyniri ve sosun bir araya geldiği enfes bir sote yapacağız. Üzerinde eriyen kaşarları ve yoğun sosuyla oldukça iştah açıcı bir görüntüsü var. Tek başına da gayet doyurucu olabilecek bu tarifi, tane tane bir pilav hazırlayarak taçlandırabilirsiniz.

Lahana Kavurması

Lahana kavurması, mevsimin en şifa dolu sebzelerinden biri olan lahanayla yapabileceğiniz hafif ve nefis bir yemektir. Soğan, salça, baharat ve zeytinyağı ile lezzetlendirdiğiniz lahanayı, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Yanında yoğurt veya cacık ile servis edin.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş