havadurum

AKP'den meclise katılmama kararı

935

 Belediye Meclis toplantısında önceki gün yaşanan kriz ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ayrı ayrı açıklamada bulundu. Başkan Gökhan’ın açılış konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Ömercioğlu, söz alarak, CHP Merkez İlçe delege seçimlerinde yaşanan olayları belediye meclis toplantısında konuşmak istemişti.  Ömercioğlu’na konuyu meclis toplantısında konuşmaması gerektiği uyarısında bulunan Gökhan;  “Burası siyaset yapma yeri değil, halkın meclisi” diyerek müdahale etmişti. Ömercioğlu’nun konuşmakta ısrarcı olması üzerine Başkan Gökhan tarafından mikrofonu kapattırılmış, AKP grubu bunun üzerine salonu terk etmişti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuya dair yaptığı yazılı açıklamada; “4 Ekim Çarşamba günkü Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantımız normal seyrinde başlamış devam ederken, maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu’nun genel değerlendirmelerinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisinde devam eden delege seçimleri süreciyle ilgili konuşmaya hazırlandığı ilk anda kendisine, bu konunun asla Belediye Meclisinin konusu olmadığını, bu konu ile ilgili sonsuz eleştiri hakkına sahip olduklarını, kendi parti merkezlerinde eleştirilerini kamuoyu ile paylaşabileceklerini ama Belediye Meclisi çatısı altında buna izin veremeyeceğimi önce rica ederek, defalarca ifade ettim” açıklamasında bulundu. 

 
 “Meclisi terk ederek asıl saygısızlığı yaptılar”
AKP’nin meclisi terk ederek asıl saygısızlığı yaptıklarını belirten Gökhan;  “Kendisinin ısrarlı ve bu konuyu mutlaka meclis gündemine taşıması talimatının heyecanıyla, benim de ısrarla bu konuyu Çanakkale halkının meclisini kullanarak gündeme getirmesine izin vermeyeceğimi ifade etmeme rağmen, sabrımı taşırmak üzere grupça üstlendikleri rollerini başarıyla sergilemişlerdir. Yaygara çıkararak mağduriyet yaratmak, konuyu asıl merkezinden uzaklaştırmak konusunda mahir olan arkadaşlar, Çanakkale halkının oylarıyla bir bir seçilerek geldikleri meclisi terk ederek, asıl saygısızlığı yapmışlardır” dedi.  
 
“Söz almadan konuşanları uyarmak da meclis başkanı olarak görevimdir”
AKP’li kadın meclis üyelerinin daha öncede tahrik edici cümleler sarf ettiğini belirten Gökhan, mecliste farklı boyutta yaşanacak bir tartışmayı önlemek adına konuşmaya izin vermediğini ifade ederek; “Çanakkale halkı benim kadına, çocuğa, yaşlıya, gence sevgimi, saygımı, nezaketimi gayet iyi bilir. Ben kadına saygının en yüksek perdeden yaşandığı bir aileye doğdum ve tüm yaşantımı da böyle sürmekteyim. Belediye Meclisinde Adalet ve Kalkınma Partili iki kadın üyenin sürekli tahrik edici, ısrarcı, imalı sözleri sadece dün yaşanan meclis toplantısında değil, pek çok toplantıda yaşanmaktadır. Onların partimde yaşanan delege seçimi süreci hakkında ki ısrarlı söylemlerine karşılık, CHP’li üyelerin de kendi aidiyetlerini savunmak için yapabilecekleri girişimler mecliste arzu edilmeyen görüntülere sebep olabilirdi, oluşması muhtemel bu tabloyu görüp gerekli önlemleri almak, söz almadan konuşanları uyarmak da meclis başkanı olarak görevimdir” dedi.  
 
“Hakarete uğradık”
Yaşanan olaya dair AKP Grup Başkan Vekili Ömercioğlu da partisinin il binasında açıklama yaptı. Başkan Gökhan tarafından meclis toplantısında hakarete uğradıklarını iddia eden Ömercioğlu; “Barış’ın kenti, özgürlüklerin kenti söylemlerini dilinden düşürmeyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından önce şahsım ve sonrasında Ak Parti grubu olarak adeta hakarete uğradık.  Çanakkale’mize yapılan yatırımlar ve önerilerimiz sonrasında Türkiye gündemine düşmüş olan Çanakkale CHP teşkilatı delege seçimleri ile ilgili Belediye Başkanının, Belediye Başkan Yardımcılarının ve Belediye işçilerinin de bu olaylar içerisinde olmasından kaynaklanan üzüntümüzü dile getirirken adeta ne olduğunu anlayamadığımız bir üslup ile hakaret ve sonrasında mikrofonumuz kapatılarak susturulmaya çalışıldık” dedi.
 
“Gökhan üyelerimizi azarladı”
Başka Gökhan’ın AKP meclis üyelerini azarladığını iddia eden Ömercioğlu; “AKP gurubumuza ahlaksız ve ahlaksızlar sözleri ile hakaret ederek ne yaptığını bilmeden etrafa saldırmaya başlamıştır. Önce meclis üyemiz Huriye Doğancı’ya ve sonrasında Ethem Hırçın beyi adeta ilkokul çocuğu muamelesi ile yerine oturtmaya çalışmıştır. Bizler seçilmiş belediye meclis üyeleri olarak bu çirkin ve hadsiz söylemleri daha fazla duymamak adına salonu terk etmeye kalktığımızda ise hala ‘konuşmayın, konuşmadan çıkın’ diyerek adeta seviyesini bizlere göstermiştir” dedi.

“Meclis toplantısına katılmıyoruz”
Belediye Meclis toplantısına katılmayacaklarını açıklayan Ömercioğlu son olarak; “Ayrıca Perşembe günü (dün) gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisi toplantısına katılmayacağız, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın gerçekleştirdiği hakaretleri tekrar tekrar izlemesini, düşünmesini ve üslubunu düzeltmesini bekliyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş