AKP seçim havasına girdi

AKP Çanakkale İl Teşkilatının düzenlediği aylık değerlendirme toplantısı İl Binası’nda gerçekleştirildi. AKP Milletvekili Mehmet Daniş, AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve AKP İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün katıldığı basın toplantısında 2012 yılı Çanakkale yatırımları değerlendirildi. Yapılan toplantı sonrasında AKP’nin yerel seçimler konusunda propaganda faaliyetlerine şimdiden başladığı yorumları yapıldı. AKP’nin hükümet olmanın avantajlarını yerelde kullanmak konusunda bir siyasal taktik içersinde olduğu gözlerden kaçmadı, Milletvekili İsmail Kaşdemir’in” yaptıklarımızı topluma duyuramıyoruz” sözleri dikkat çekti...

465
AKP’nin aylık değerlendirme toplantısında AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş’in ve Kaşdemir’in söylediği sözlerin önümüzdeki dönemde siyasi polemiklere konu olacağı şeklinde yorumlar olurken değerlendirme içinde en çarpıcı olan Daniş’in Kazdağları konusunu siyasete malzeme edenleri ucuz siyaset yapmakla suçlaması ve Kaşdemir’in yerel seçimlerin mihenk taşı olacağını ve merkezde AK Parti’nin psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğini söylemesi oldu. Toplantının açılış konuşması yapan İl Başkanı Muzaffer Kutlu son iki senede Çanakkale’nin ve Gelibolu’nun tanıtıma önem verdiklerini belirterek, AK Parti’nin sessiz sedası birçok açılışa imza attığını kaydetti. Teşkilatın üye ve sandık çalışmalarının da devam ettiğini belirten İl başkanı Kutlu partinin üye sayısını yüzde 6 oranında artırdığını ifade etti.
 
“Bütçede aslan payı Milli Eğitim Bakanlığı’nda”
AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir TBMM’de görüşülen bütçe görüşmelerine değinerek, Ankara’da yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını ve müzakereler sonunda bütçenin kabul edildiğini söyledi. Kaşdemir bütçe konusunu önemsediklerini belirterek, bütçede aslan payını Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığını belirtti. “Bir ülkenin gelişmişliği, modernliği eğitime ayırdığı bütçe payı ile belli olur” diyen Kaşdemir, bütçede ikinci sırayı Sağlık Bakanlığı’nın aldığını belirtti. 2013 bütçesinin Türkiye için yeni bir atılım olacağını ifade eden Kaşdemir, tüm planlarını 2015 yılına göre yaptıklarını belirterek, 2015 yılının Çanakkale için dönüm noktası ve mihenk taşı olacağını kaydetti.
 
“2015 Ajansı kurulmasa da, aynı hedeflerimiz devam edecek”
2015 Ajansı ile ilgili de konuşan Kaşdemir ajansın kurulması için girişimlerin sürdüğünü, kurulması yönünde ışık gördüğünü ifade ederek: “Kurulmasa da hedeflerimiz devam edecek. 2015 bizim düşüncelerimizin en başında yer almaktadır” dedi.
 
“Troia Müzesi Kültür Bakanlığı’nın en çok önem verdiği konu”
Troia Müzesi ile ilgili Mehmet Daniş’le Hollanda’ya gittiklerini belirten Kaşdemir,Troia’nın dünyada ne kadar ilgi çektiğine şahit olduklarını, konu ile ilgili çeşitli bürokratlarla temasta bulunduklarını söyledi. Troia’nın Kültür Bakanlığı’nın en önem verdiği konulardan biri olduğunu söyleyen Kaşdemir Troia Müzesi’ne çok yakın bir zamanda başlayacaklarını belirtti.
 
Karayolları
Karayolları konusunda mevsim şartları izin verdiği ölçüde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaşdemir 2013’te Yenice-Balıkesir, Ezine Bayramiç ve Bayramiç-Çan yolunun gündeme alınması için çalışacaklarını söyledi.
 
Sağlık
Kaşdemir Çanakkale’de Dr. Kenan Eiuz’un başkanlığında ilk kez Kamu Hastaneleri Birliği sisteminin başarıyla oturtulduğunu kaydederek, aynı ekibin 400 yataklı devlet hastanesi projesini de hayata geçirecek nitelikte olduğunu söyledi. Kaşdemer hastanenin kendileri için önemli bir proje olduğunu söyleyerek, yeni yılda müjdeli haber vermeyi planladıklarını belirtti. Kaşdemir AKP’nin milletten aldığı karnenin başarılı olduğunu belirterek, istatistiklere göre yüzde 53 oy oranı ile iktidarda iken bu oranda oy potansiyelini muhafaza eden örnek bir parti olduklarını söyledi.
 
"Havaalanı bizim için prestij projesidir”
Havaalanının ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştiğini belirten Kaşdemir Nisan 2013’te yapımına başlanacağını ve Eylül-Ekim ayı gibi bitilmesinin planlandığını söyledi. Kaşdemir: “Enine ve boyuna büyüyen bir havaalanının kente turizm alanında çok şey kazandıracağına inandıklarını ve istihdam alanı yaratacağını belirterek: “Havaalanı bizim için prestij projesidir” dedi.
 
“Yerel seçimler bizim için mihenk taşı olacak. Çanakkale merkezde psikolojik üstünlük AK Partiye geçmiştir”
Kaşdemir’in: “Yaptıklarımızı topluma duyuramamak bizim eksikliğimiz” diyerek özeleştiride de bulunduğu toplantıda yerel yönetime talip olduklarını ve yavaş yavaş seçim atmosferine girdiklerini söyledi. Kaşdemir: “Yerel seçimler bizim için mihenk taşı olacak. Çanakkale merkezde psikolojik üstünlük AK Partiye geçmiştir. İddialıyız, siyaset iddiayı gerektirir. Bu heyecanla seçimlere hazırlanıyoruz” dedi. Çanakkale’nin hak ettiği yerde olmadığını söyleyen vekil Kaşdemir Çanakkale’ye yeni bir çehre kazandırmak için barış içinde çalışacaklarını söyledi. Daniş en çok Troia Müzesi, Vakıf Üniversitesi ve kruvaziyer liman projelerine önem verdiklerini söyledi. AKP Milletvekili Mehmet Daniş de konuşmasında Çanakkale’nin AK Parti’nin 10 yıllık iktidarında bütçeden nüfus oranın a göre en büyük yatırımı alan il olduğunu belirterek, total sıralamada ise 7.sırada olduğunu belirtti. Daniş Çanakkale’nin ülkenin en batısında yer aldığında belirterek, metropollere uzak olduğunu bunun tek çözümünün ise hava ulaşımını geliştirmek olduğunu, bu yüzden 18 Marttan sonra pistteki çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
 
“Kent kruvaziyer limanına göre planlanmak zorundadır”
Troia Müzesi konusuna önem verdiklerini belirten Daniş 5 Ocak’ta ihalesinin yapılacağını 2 yıl içinde de tamamlanarak, hizmete geçirileceğini ve ondan sonra turizmden sektörel anlamda bahsedilebileceğini söyledi. Daniş Troia Müzesi ile birlikte kruvaziyer limanının yapımının da Çanakkale’de turizmi canlandırmak için gerekli olduğunu kaydetti. Daniş : “Kent kruvaziyer limanına göre planlanmak zorundadır. Çanakkale Çarşı Evi konusunda sağduyu kazanmıştır, Anafartalar Oteli’nin yıkımı ve meydana kazandırılması konusunda da süreç devam ediyor. Birkaç ay içinde otel de yıkılacaktır” dedi. Daniş kuvaziyer limanı olduğunda kente gemilerle ciddi bir turist potansiyelinin geleceğini söyleyerek, gelen turistlere Kazdağları’nı, Assos’u ve Troia’yı göstereceklerini ama turistlerin şehir merkezinde de kültür merkezlerini ve müzeleri gezmek isteyeceğini belirterek, bu noktaları artırmak gerektiğini söyledi. Daniş: “Turist sadece lokantada yemek yiyip, cafede çay, kahve içmez” bu eksiklikleri tamamlamazsak bir gelen gemiyi, ikinci bir kez Çanakkale’ye getiremeyiz” dedi.
 
“Kentsel dönüşüm fırsattır”
Daniş Tükiye’de kentsel dönüşüm konusunda Şehircilik Bakanlığı’nın ciddi destekler sunduğunu, ama Çanakkale Belediyesi’nde bir hareket olmadığını belirterek, Çanakkale Belediyesi’ne sesleniyorum. Bir an önce kentsel dönüşüm konusunda konuşmamız gerek. Deprem ve etkilerinden konuşup duruyoruz. Bu konuda faiz ve kira desteği veriliyor. Çanakkale öncelikli ildir, ama bir proje yoktur. Kentsel dönüşüm fırsattır. Bu Çanakkale’nin mimari anlamdaki çirkin çehresinin de düzeltilmesi için olanaktır.
 
“Eski Otogar alanını kültür merkezi yapalım”
Daniş Çanakkale Belediyesi’nin arkasındaki Eski otogar alanında ise bir kültür merkezi yapılabileceğini belirterek, somut bir proje yoktur. Sadece iyi niyetli olmak ve konuşmak yeterli değildir. Otogarın yerine bir kültür merkezi yapılması için Kültür Bakanlığı’na sunmalıyız. Güzel Sanatlar Fakültesi içinde bir tiyatro salonu var, ama yeterli değil. Somut adım atılmalı dedi. 2015 ciddi bir motivasyon ve ciddi bir hedeftir diyen Daniş 2015’te Çanakkale turizmini zirveye taşımak gerektiğini söyledi. ÇOMÜ’nün 40 bin öğrenci sayı kapasitesini 2015’e kadar 50 bin öğrenciye çıkarabileceğini kaydeden Daniş Terzioğlu Vakfı Üniversitesi’nin de yapımını önemsediklerini TOBB’un üniversitesi ile birlikte Çanakkale’nin eğitim kenti algısının genişleyeceğini söyledi. Daniş gaziler için kentte rehabilitasyon merkezi açmayı planladıklarını ve 2013 yılında başlamayı hedeflediklerini, buranın aynı zamanda engelliler ve yaşlılar için de barınma yeri olabileceğini söyledi. Eğitim konusunda deprem kuşağında olunması nedeniyle hala eksiklikler olduğunu belirten Daniş yap, kiraya ver ve devret mantığı ile Gökçeada’da bir eğitim vadisi oluşturulduğunu, Çanakkale’de de bir vadi oluşturulacağını söyledi. Amaçlarının okulları aynı alan içinde toplamak olduğunu söyleyen Daniş eğitime yeni vizyon geleceğini söyledi.
Paylaş