AKP mitinginde haremlik-selamlık iddiası

Katılımın önceki yıllara göre daha düşük olduğu ve bazı fabrikalardan da işçilerin getirildiği iddia edilen AKP`nin Çanakkale mitinginde kadınların ve erkeklerin bir koridor ile birbirinden ayrılarak, haremlik, selamlık görüntüsü vermesi dikkat çekti.

699
 
 
7 Haziran`da gerçekleşecek 2015 genel seçimleri kapsamında Çanakkale`de seçmenlerine seslenen, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile AKP Çanakkale Milletvekili adaylarının katıldığı mitingin önceki gün Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirildi. Katılımın özellikle 2007 ve 2011 seçimlerinin çok altında olduğu AKP mitingi, 2009-2014 yerel seçimlerinde gerçekleşen, Cumhurbaşkanı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da katıldığı mitinglerdeki katılıma yaklaşamadı bile. 10 bin, 15 bin kişilik, o dönem “bindirilmiş kıt`a” olarak nitelendirilen mitingler deyim yerindeyse mazide kaldı.
 
Pankart operasyonları tepki çekti
Miting öncesinde hem Halkevi`nin balkonundaki pankarta el konuldu, hem de CHP`nin Cumhuriyet Meydanı`ndaki dev pankartının önüne ise AKP pankartı asıldı. Bu durum hem CHP`lilerin hem Halkevi üyelerinin hem de kent kamuoyunun tepkisi ile karşılaşmıştı. AKP dışındaki çevresindeki pankartları kapatarak ya da kaldırarak, “Pankarta bile tahammül yok” dedirten AKP mitingi yine tartışmalı geçti.
 
Haremlik-selamlık mı?
AKP`nin düzenlediği, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nun halka hitap ettiği seçim mitinginde haremlik-selamlık bir görüntü oluştu. Mitingin başlamadan önce yapılan alan düzenlemesi sırasında bölünen Cumhu-riyet Meydanı`nda erkekler bir taraftan, kadınlar başka bir tarafından mitinge katılım sağladı. Hatta kadın bölmesinin bir tarafı doldurulamayınca, erkeklerin bu alana da geçebilecekleri ifade edildi. Tabi ki yine kadınlardan ayrı bir bölme ile! Bazı organizasyonlarda yapılasa da miting alanlarında pek görmeye alış olunmayan haremlik-selamlık parti mitingi dikkatlerden kaçmadı. Mitingi haremlik-selamlık olarak bölen koridorlarda ise 100`üncü yıl logolarının kullanılması da dikkat çekti.
Paylaş