AKP kulislerindeki sürpriz isimler...

AKP`den yapılan açıklamada Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 11 Şubat`ta başlayacağı, 20 Şubat`ta sona ereceği bildirildi. Öte yandan, milletvekilliği aday adaylarının bol olduğu partilerden biri olan AKP`de, sürpriz isimler de kulislerde dolaşmaya başladı. Çanakkale doğumlu İstanbul Milletvekili Bülent Turan ile, Çan doğumlu Ankara Milletvekili Fatih Şahin`in aday adaylıkları kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

1171
AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu`nda (MKYK) alınan karara göre AKP`den milletvekili aday adaylığı için başvuruların 11 Şubat`ta başlayıp 20 Şubat`ta sona ereceği öğrenildi. Bu dönem aday adayı olacağı ileri sürülen, İl eski Başkanı Muzaffer Kutlu ile, 9 Şubat tarihinde yapılacak kongrede aday olmayan Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, ANAP`ın etkili isimlerinden, Gençlik Kolları Genel Başkanlığı da yapan Bülent Biçer, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, Yeşim Karadağ, Murat Efe, Kamil Ali Aşkın, Müjdat Kuşku, Sebahattin Güner, Biga`nın eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İl Genel Meclisi eski Başkanı Ali Rıza Tekin, Ahmet Yonar, Erdoğan Madak, Kamil Özer, Seyfullah Ekşi, Hüseyin Yıldırım, Kazım Çalışkan ve Davut Gazi Benli gibi isimlerin dışında sürpriz isimler de konuşulmaya başlandı. İki Çanakkale doğumlu; İstanbul Milletvekili Bülent Turan ile Ankara Milletvekili Fatih Şahin`in de Çanakkale`den aday adayı olacakları ifade ediliyor.
 
Bülent Turan etkili bir isim!
1975 Çanakkale doğumlu olan İstanbul Milletvekili Bülent Turan`ın Çanakkale`den aday adayı olacağı ileri sürülüyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayan, Yüksek lisansını ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yapan Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi.
 
Şahin de hukukçu
Çanakkale/Çan doğumlu Ankara Milletvekili Fatih Şahin de, Turan gibi bir hukukçu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Şahin serbest avukat olarak çalıştı. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçilen Şahin aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi. Parti içinde de etkili bir isim olan Fatih Şahin, AKP Gençlik Kolları MKYK üyeliği yaptı. Şahin, 3 yıl boyunca AKP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı da yaptı.
Paylaş