havadurum

AKP İl Başkanı Karadağ; "Seçimlere hile karışmıştır"

832

 AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ CHP Çanakkale İl örgütü tarafından merkeze bağlı mahallelerde gerçekleştirilen delege seçimleri ile alakalı olarak basına yansıyan görüntüler ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Seçimlere fiziki olarak hile karıştırıldığını ifade eden Karadağ; “Karadağ yaptığı açıklamada sözde adalet kurultayının Çanakkale’de düzenlenmesi CHP Çanakkale İl Örgütüne adalet getirmemiş olmalı ki Bizzat CHP İl Başkanı Nejat Önder’in fiziki kontrolünde delege seçimlerinde oy çalmak sureti ile delege seçimlerine hile karıştırılmıştır” dedi. Olayın Çanakkale’yi ilgilendiren bir mesele olduğunu belirten Karadağ; “Evet, bu mesele CHP’nin parti içi bir meselesi olmakla birlikte yapılan usulsüzlüğün bizzat CHP İl Başkanı tarafından yapılması tüm Çanakkale’yi ilgilendiren bir mesele olmuştur” dedi.

 
“Montaj olmadığı kararına vardık”
Görüntülerin montaj olup olmadığını araştırdıklarını ifade eden Karadağ; “Maalesef dün akşam saatlerinde yerel basında yer alan görüntüleri büyük bir hayretle izledik, Arkadaşlarımıza görüntüleri defalarca izlemelerini ve herhangi bir montaj durumu olup olmadığını araştırmaları talimatını verdik. Malum Cumhuriyet Halk Partisinde koltuk kavgaları için kaset ve montaj olaylarının çok sık başvurulan bir parti olma hasebi ile bu görüntülerin gerçekliği konusunda derin araştırmalar yaptırdık. Fakat maalesef ulaştığımız veriler sonucu bu görüntülerin gerçek olduğunu tespit ettik. CHP İl Başkanı Nejat Önder’in birebir katıldığı bu oy hırsızlığında maalesef CHP delege seçimlerine hile karıştığı tescillenmiş oldu. Kendi delege seçimlerinde bile bin bir türlü adaletsizliğe başvuran CHP’mi bu ülkeye adalet getirecek?” dedi.
 
“Mesele Çanakkale’yi ilgilendiriyor”
Meselenin Çanakkale’yi ilgilendiren bir mesele olduğunun altını çizen Karadağ; “Evet, bu mesele CHP’nin parti içi bir meselesi olmakla birlikte yapılan usulsüzlüğün bizzat CHP İl Başkanı tarafından yapılması tüm Çanakkale’yi ilgilendiren bir mesele olmuştur.  Türkiye’de ana muhalefet olarak görev yapan Çanakkale’de yerel yönetimde iktidar olan bir partinin İl Başkanının böyle kirli oyunlar ile koltuğunu korumak istemesi çok çirkin bir durumdur. Konu ile ilgili olarak görüntüler mutlak suretle CHP Genel Merkezine de intikal etmiştir veya edecektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hilenin sorumluları ile ilgili olarak adaletli bir karar vereceğini umuyoruz. Bu görüntüler Adalet kurultayları düzenlemekle adalet elde edilemeyeceğinin ispatı olmuştur” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş