AKP`de yeni başkan belli oldu

AKP`nin önümüzdeki günlerde yapacağı İl Kongresi öncesi Ankara çıkarmasından, “Avukat Erdener Can” ismi üzerinde karar kılındı. AKP`den yapılan açıklamada ise sanki seçim yapılmayacakmış gibi, “Şuan da da il yönetim kurulumuzda bulunan Erdener Can il başkanımız olarak belirlenmiştir” denildi. Yapılan açıklama, seçime gerek kalınmadığı ve bunun bir “İleri demokrasi” örneği olduğu şeklindeki yorumları gündeme getirdi.

1178
AKP Çanakkale İl teşkilatı, delege seçimi, merkez ilçe ve ilçe kongreler sürecini tamamlayarak il kongresine kilitlenmişti. Milletvekilliği için il başkanlığına tekrar aday olmayacağı bilinen mevcut il başkanı Muzaffer Kutlu`nun yerine ise, Erdener Can ve Müjdat Kuşku isimleri gündeme gelmişti. Ancak iki tarafında da içinde olduğu geniş bir AKP heyeti, Ankara`ya giderek AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan uzun bir görüşmenin ardından tek liste olarak seçime gidilmesi ve adayın kim olacağı konusu netleşti. Davutoğlu`nun, mevcut il yöneticisi Erdener Can`da karar kılarken, seçimin tek liste ve gürültüden uzak bir şekilde gerçekleştirilmesi üzerinde durduğu ileri sürüldü.
 
AKP`den yapılan açıklama anlaşılamadı!
AKP`den yapılan açıklamada ise daha seçim olmadan “Yeni İl Başkanımız Erdener Can olarak belirlenmiştir” denildi. Bir “İleri demokrasi” örneği olarak yapılan açıklamada “Değerli Basın mensuplarımız; 21 Aralık 2014 tarihinde yapılacak olan AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi öncesi Genel Merkezimiz ve teşkilatımızla yapılan istişareler sonucunda ve bu akşam saatlerinde Sayın Başbakanımızla birebir yapılan görüşmeler sonucunda şuanda da il yönetim kurulumuzda bulunan Erdener Can il başkanımız olarak belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Paylaş