AKP Danışma Meclisi toplandı

AKP İl Danışma Meclis Toplantısı hafta sonu Kepez Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

711
 
AKP İl Danışma Meclis Toplantısının ana gündemi yerel seçimler, terör ve anayasa değişikliği oldu. Çok sayıda partilinin bir araya geldiği toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Muzaffer Kutlu 2014 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerin partilerin gündemine hızla girdiği bu süreçte, Çanakkale Belediyesi’ne talip olan AKP’nin 24 saat hizmet içerisinde olduğunu belirtti. Kutlu, “Çanakkale’de yaşayanlar artık AKP hizmetlerini görmelidirler. Hizmeti en iyi yapanlara ve hakkı hak sahiplerine teslim etmek lazım. Bizler de Çanakkale’ye daha iyi hizmet için çalışacağız” dedi.
 
“Yapılacak çok iş var”
AKP iktidarının kurulduğu günden bu yana Çanakkale’ye özel bir önem verildiğine dikkat çeken Kutlu, “İktidara geldiğimiz günden beri Çanakkale için verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalıştık. Ama daha yapılacak çok iş var. Bunun için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. AKP bir hizmet kuruluşudur. Bunları halkımıza da anlatmak asli görevimizdir. Çanakkale’de yaşayanlar eğer iyi hizmet almak istiyorlarsa, belediyede AKP’ye destek vermelidir. Çanakkalelileri AKP belediyeciliği ile tanıştıracağız” şeklinde konuştu.
 
“AKP iktidarı ile birlikte Türk lirası ve Türk pasaportu değer kazandı”
Kutlu’nun ardından kürsüye gelen 23. Dönem Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku ise, Türkiye’nin yakın siyasi tarihindeki süreçleri anlattı. Kuşku Türkiye tarihinin darbelerle dolu olduğuna dikkat çekerek, ekonomik anlamda da kötü gidişatın hükümetlerin yanlış yönetimlerinden kaynaklandığını ifade etti. AKP ile birlikte Türk lirasının ve Türk pasaportunun değer kazandığını belirten Kuşku:, “Artık son görevimiz var. Terör ve anayasa işini halletmek. Herkesin benimseyebileceği, ‘benim’ diyebileceği bir anayasa yapmak. Bundan sonra insanlar burada yaşamak zorunda oldukları için değil, mutlu oldukları için burada yaşayacaklar” dedi.
 
“Çanakkale çok geri kalmış”
Çanakkale İl Koordinatörü ve Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, yerel seçimlere ciddi ve sıkı bir şekilde hazırlık yapmak gerektiğini belirterek: “Çanakkale’yi AKP belediyeciliği ile tanıştıramadık. Bu sanıyorum ki bizim eksikliğimiz. Diğer belediyelere kıyaslandığında Çanakkale çok geri kalmış durumda” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan Çanakkale’ye geliyor
Son olarak kürsüye gelen Milletvekili İsmail Kaşdemir ise, partinin demokrasiye büyük önem verdiğini, AKP ile hesap verebilme demokrasisinin yerleşmeye başladığını söyledi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın 17-18 Mart tarihlerinde Çanakkale’de olacağını da duyuran Kaşdemir, “Biga’ya Çan’a gelen başka bir Başbakan yok” dedi. Kaşdemir, bu süreç itibari ile 2015 yılına da hızlı bir şekilde hazırlanmak gerektiğinin altını çizdi.
 
“Çevreciysen kanalizasyonu denize akıtma”
Türkiye’de yapıcı muhalefet boşluğu olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Kaşdemir, “Bu boşluk Çanakkale’de de var. AKP olarak tüm kadrolarıyla hükümet olma görevini yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Biz her seçim terazisine çıktığımızda, milletin kantarına çıktığımızda, ‘Başarılısın, görevine devam et’ dendi. Ama aynı şey muhalefet için geçerli değil. Onlar; bir ileri, bir geri… Biz bekliyoruz ki, bize muhalefet ederek yardım etsinler, ama olmuyor. Son dönemde de bir çevrecilik konusu gündemde. Çevreciyseniz, ey belediye kanalizasyonunu güzelim boğaza akıtma. Bizler kordonda gezerken, Saat Kulesi önünde otururken burnumuzu tıkamak istemiyoruz. Samimiysen görevini yap” şeklinde konuştu.
Paylaş