havadurum

AKP cephesinden Gökhan'a kınama mesajları

832

 Ekim ayı olağan Belediye Meclis Toplantısında yaşanan olayların ardından sular durulmuyor. Birçok Çanakkaleli kadın Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Başkan Gökhan’a sevgi ve destek mesajları gönderirken, AKP Çanakkale üst düzey yönetici kadrosu ise kınama mesajları yayınladı.  AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Genel Meclisi Ömer Şahin,  İl Genel Meclis AKP Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz bireysel mesajlar yayınlarken aynı zamanda Çanakkale’nin Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen AKP’li İlçe Belediye Başkanları, ortak basın açıklaması yaptılar. 

AKP Cephesinden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı kınayan açıklamalar şu şekilde; 

AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Maalesef belediye meclisi ekim birleşiminde yaşanan ve Başkan Ülgür Gökhan’ın sergilediği seviyesiz tavır her kesimden insanı üzmüştür. Tüm Ulusal basına da yansıyan bu tavrı bırakın bir kadına, düşmanınıza bile sergilememeniz gerekirken kalkıyor, kentin Belediye Başkanı Ülgür bey, kadın belediye meclis üyemiz, Meclis Grup Başkanvekilimiz Sn.Tülay Ömercioğlu’na bu tür nahoş bir tavır sergiliyor.  Üstelik bu tavrı savunuyor. Bizler defaatle kentin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın görevdeki miadının dolduğunu ifade ediyoruz. Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Ömercioğlu’nun gündeme getirmek istediği konu Ülgür Beyi o kadar yakından ilgilendiren bir konu olması hasebiyle bu durum onun bu kadar zoruna gitmiş ve yaşanan çirkin tavrı sergilemiştir.”
İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin; “Çanakkale Belediye Meclisi’nin 2017 Ekim Ayı Toplantısı’nda Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın Ak Parti’li Belediye Meclis Üyemiz Sayın Tülay Ömercioğlu’na hitaben kullandığı “Kesin, konuyu kapat, biraz ahlaklı olun, konuşma, otur yerine” şeklindeki yakışıksız ve nahoş ifadelerini içeren görüntüleri esef ve üzüntü içerisinde izledik. Bir Belediye Meclisi olması ile beraber kullanılan bu ifadelerin bir kadına karşı kullanılması haliyle sadece Çanakkale’mizde değil tüm Türkiye’mizde tepki çekmiştir. İsterdik ki Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan kadın bir Belediye Meclis Üyesi’ne karşı kullandığı bu talihsiz ifadelerle değil yapmış olduğu Belediyecilik hizmetleri ile Türkiye gündemine gelsin” 
İl Genel Meclis AKP Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz; Çanakkale Belediye Ekim ayı Meclis Toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Sayın Tülay Ömercioğlu’na yakışıksız kullandığı kelimeler ve yaptığı davranışı üzüntü içerisinde hep beraber izledik. Bu üzüntü verici olay ile haber kanallarına çıkmaktansa keşke belediyenin hizmetleri ile ülke gündemine gelseydik. Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın takınmış olduğu üslubunu kınıyoruz.
AKP’li Belediye Başkanları adına konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarını teslim eden Atatürk gibi bir liderin kurduğu, siyasi partinin Belediye Başkanı, bu tutum ve davranışları ile kadın ve İnsan haklarını hiçe sayarak, anti demokratik davranış içerisinde bulunması, bu toprakların evladı olarak bizleri yani Çanakkale’nin Belediye Başkanlarını tedirgin etmiş, Anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir tutum, Çanakkale’miz için şehrin yönetildiği bir mecliste demokrasinin elden gittiği kaygısını oluşturmuştur. Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekilimiz Av.Tülay Ömercioğlu`na yapılan bu çirkin saldırı Halkın onayını almış,seçim ile gelmiş, vekalet onayına sahip bir isme, sözlü saldırıda bulunmak, sadece kişinin şahsına değil Milletin öz değerlerine ve benliğine de yapılmıştır” 
(Haber Merkezi)
Paylaş