AKP, `Canlı Yayın`a katılmadı

Nedeni ise; CHP ve MHP koalisyonu!
HDP ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilen “ÇASİAD ile seçime doğru” programının final etabında AKP sürprizi yaşandı. AKP, CHP ve MHP`ni bir ve ikinci sıra adaylarının katılacağı, Çanakkale için yapacaklarının sorulacağı canlı yayın programına AKP katılmadı. Katılmama kararını ÇASİAD`a gönderdiği bir mektup ile bildirin AKP il Başkanı Erdener Can, katılmama kararına CHP ve MHP`li adaylarını gerekçe gösterdi.

580
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından yerel ve genel seçim dönemlerinde geleneksel olarak düzenlenen “ÇASİAD ile seçime doğru” programı, bu yıl tartışmalara neden oldu. Seçim en kilit partisi olarak gösterilen, barajı aşması ve aşmamasının büyük değişimlere neden olacağı ifade edilen HDP`nin programa davet edilmemesi nedeni ile eleştirilen ÇASİAD`a ikinci şok da AKP`den geldi. AKP, CHP ve MHP`nin Çanakkale adaylarını ayrı ayrı programa çıkaran ÇASİAD, son gan `final` bölümünde üç partinin de bir ve ikinci sıra adaylarını programa çıkarmak istedi. Ancak iktidar partisi AKP`den beklemediği bir tepki aldı. AKP İl Başkanı Erdener Can imzalı gönderilen notta İl Genel Meclisi`nde CHP ve MHP arasında kurulan komisyon nedeni ile programa katılmama kararını aldıklarını ifade etti.
 
Notu ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu okudu
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, AKP İl Başkanı Erdener Can tarafından gönderilen notu okudu. Akarsu, “Öncelikle ÇASİAD üyelerimize, siyasi parti temsilcilerimize hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi üç siyasi partiyi ayrı günlerde ağırlamıştık ve bugün de üç siyasi partiyi davet etmiştik. Fakat Ak Parti`den başkanlığımıza gelen bir yazı var. Katılmama konusunda karar almışlar, hiçbir spekülasyonu meydan vermemek adına aynen bu yazıyı okumak istiyorum; `7 Mayıs 2015 tarihinde seçime doğru programının içinde turunda, format gereği seçime giren her siyasi partinin ilk iki sıra adayının programa davet edileceği tarafımıza bildirilmiştir. Ancak programın ikinci turuna il başkanlığı olarak iki gerekçe ile katılmama kararı almış bulunuyoruz` dendiğini ” ifade etti.
 
İşte o gerekçeler
AKP`den gelen ilgili yazıda; “İlk olarak programa katılacak olan diğer siyasi parti adaylarından bazılarının çalışmalarda takınmış oldukları tavır ve üslubun, gerçekleşecek programda da yaşanması muhtemel olup, bu durumun seçim süreci ve kamuoyu bilgilendirmesine olumsuz etki göstereceği kanaatindeyiz. İkinci olarak da, CHP ve MHP`nin geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen İl Genel Meclis toplantısında yapmış oldukları koalisyon. Söz konusu iki partinin zihniyeti koalisyondur ve ülkemizin koalisyonlarda kaybedecek vakti yoktur. Şimdiden düşüncesi koalisyon olan, adı geçen siyasi partilerle canlı yayında bulunmamızın Çanakkale`ye fayda sağlamayacağı kanaatindeyiz. Bu durumda il başkanlığımızca düzenlenecek olan programa katılmama kararı olmuş bulunmaktayız” dendiği ÇASİAD Başkanı Akarsu tarafından ifade edildi.
Paylaş