AKP Çanakkale Milletvekilleri "Yeni uygulamayla turist sayısında ciddi artış olacaktır"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul’unda yapılan görüşmeler neticesinde Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılmasını ön gören kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, kabul edilen kanun teklifiyle Çanakkale turizminde yeni bir pencere açıldığını belirtti. AKP Grup Başkanvekili Turan, geçen yıl itibariyle Çanakkale turizmine yönelik yapılan uygulamalarla ziyaretçi sayısında önemli artışların olduğunu söyledi. Milletvekili Turan, kabul edilen kanun teklifiyle Çanakkale’ye gelen turist sayısında ciddi artışlar yaşanacağının altını çizerek; “Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun da yer aldığı komisyonun hazırladığı ve TBMM Genel Kurul’unda kabul edilen kanun teklifiyle beraber Çanakkale’mizde de bulunan 60’dan fazla batık dalış turizmine açıldı. Bu sayede her yıl Çanakkale’mize gelen turist sayısında ciddi artış olacaktır. Özellikle Çanakkale’mize İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda, Almanya, Avustralya gibi ülkelerden gelen turist sayısında artış olması beklenmektedir” dedi.
“Çanakkale’mize Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında artış olması beklenmektedir”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Ülkemiz, eşi benzeri bulunmayan bir tarih, kültür ve medeniyetler beşiği, adeta açık hava müzesidir. Türkiye tarihi eser, ören yeri, anıt yapılar, gastronomi gibi özgün kültürel miras ürünleri bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Bu zenginlik iyi kullanılırsa ve doğru planlamayla yönetilirse ülke ekonomimizde o çerçevede büyümeye devam eder. 2018 Troya Yılı çalışmaları kapsamında şehrimize gelen turist sayısında ciddi artış oldu. Müzenin tamamlanmasıyla beraber sadece Troya için Çanakkale’mize 600 binden fazla ziyaretçi geldi. Aynı zamanda Şehitliğimizde yapılan düzenlemelerle 300 binden 3 milyonu aşan ziyaretçi sayılarına ulaştık. Diğer turizm alanlarında da doğru planlamayla Çanakkale’mizin tarihini, kültürünü ve marka değerlerini hakkettiği seviyeye getirmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki turizm alanında yapılan her yatırım ve projeyle kadim tarihimize olan vefamızın da gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun da yer aldığı komisyonun hazırladığı ve TBMM Genel Kurul’unda kabul edilen kanun teklifiyle beraber Çanakkale’mizde de bulunan 60’dan fazla batık dalış turizmine açıldı. Bu sayede her yıl Çanakkale’mize gelen turist sayısında ciddi artış olacaktır. Özellikle Çanakkale’mize İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda, Almanya, Avustralya gibi ülkelerden gelen turist sayısında artış olması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
“Yeni düzenlemeyle ülkemizin Dünya Dalış Turizmi’nden alacağı pay artacaktır”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Ülkemiz son yıllarda deniz turizmi kadar tarih ve kültürel turizm ile de adından söz ettirmektedir. Bir ülkenin ekonomisi sadece üreterek değil, aynı zamanda değerlerinin ayağa kaldırılmasıyla büyümektedir. Yapılan fuarlar, turizme kazandırılan alanlar, açılan müzeler ekonomiyi etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. 2018 yılını Troya yılı ilan ederek Çanakkale’mize gelen turist sayımız daha da arttı. 600 bini aşan ziyaretçi sayısıyla birçok alanda hizmet veren sektöre yeni bir gelir kapısı açılmış oldu. Yapılan her düzenleme, alınan her karar ve hayata geçirilen her proje 2023`te hedefimiz olan 70 milyon turist sayısına bizleri daha da yaklaştırmaktadır. Kabul edilen yeni düzenlemeyle turizm yatırımları hızlandırılacak ve sektöre ivme kazandırılacaktır. Ülkemiz bulunduğu konum itibarıyla turizmin her alanına açıktır. Bunlar arasında dalış turizmi de yer almaktadır. Çanakkale’mizde bulunan tarihi batıkları da kapsayan düzenlemeyle şehrimize yeni bir değer kazandırıldı. Türkiye’de 232 tane dalış turizmi bölgesi yer almaktadır. Toplamda 150 bin yerli dalışçımız bulunmakta. Dünya ülkelerindeki sayılara baktığımızda toplamda 60 milyon dalışçı var. Yapılan bu yeni düzenleme askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri ile su altında korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu bölgelerde Bakanlıkça belirlenen alanlarda turizm ve sportif amaçlı dalış yapılabilme imkanı getireceğinden dolayı ülkemizin Dünya Dalış Turizmi’nden alacağı pay önümüzdeki yıllarda artacaktır” dedi.
(Haber Merkezi)