AKP’yi sert sözlerle vurdular

MHP, AKP ile yolları ayırdı, CHP’ye yeşil ışık yaktı. İl Genel Meclisi`nde uzun yıllardır süren ve her seçimden sonra yenilenen AKP ve MHP ittifakı dağıldı. Son olarak milli eğitim müdür atamalarına şiddetle karşı çıkan MHP, “Hep sustuk, artık susmayacağız” dedi. AKP ile olan ittifakın bittiğini ifade eden MHP İl Başkanı Mustafa Doğan, CHP`ye de yeşil ışık yaktı. İl Genel`de dengeler değişirken, MHP`li Cahit Özer, “Ben GESTAŞ`tan ayrılmaya hazırım. Meclis Başkanlığı da onların siyasi namus, ahlak ve şerefinin göstergesi olarak Çanakkale halkının önünde duruyor” ifadelerini kullandı.

696
Çanakkale`de bir anda gelişen siyasi hareketlilik, İl Genel Meclisi`nde yıllardır süren AKP-MHP ittifakını çökertti. Son bir hafta içinde karşılıklı restleşmelerle devam eden sürecin sonunda AKP-MHP koalisyonunun bozulduğu açıklandı. Özellikle MHP cephesi dün yaptığı sert açıklamalarla koalisyonun tekrar inşaa edilmesi ihtimalini de ortadan kaldırdı. AKP`yi sert sözlerle eleştiren MHP cephesinde özellikle MHP Grup Başkanvekili Cahit Özer`in açıklamaları AKP`yi kızdıracak düzeyde. Dün MHP İl başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında ilk sözü MHP İl Başkanı Mustafa Doğan aldı. “Haram helal ölçüsü olmayan şehitlerin ruh ve manasına aykırı koltuk ve makamları, bayram namazına helikopterle giden Bakanları Allah hiçbir MHP mensubuna nasip etmesin” diyerek sözlerine başlayan MHP İl Başkanı Doğan, “Bilindiği üzere sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında AKP ve MHP nin il Genel Meclis Üyeleri bazında yapılan ortaklık ve bunun bozulması ile ilgili görüşler yer almaktadır. Sayısal olarak her iki partinin üyeleri Çanakkale`mize daha iyi hizmeti getirebilme Ankara`ya istek ve eksiklikleri blok halinde sunup, sonuç alma adına böyle bir ortaklık sağlanmış ve her iki parti yöneticilerince imza altına alınmıştır. Ancak ülke yönetilirken de yaptıkları gibi yerelde de, AKP sözünden dönüp attıkları imzanın arkasında duramamışlardır. MHP 45 yıldır Milletine verdiği sözün arkasında durarak elinden geldiği, gücünün yettiğince hizmete muhalefette de olsa devam edecektir. Önce Devletim sonra Milletim sonra Partim düsturundan taviz vermeden bundan sonraki hizmetlerimizi de Çanakkale Halkının takibine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Koalisyon bitti”
Doğan, İl Genel Meclisi`nde AKP-MHP koalisyonunun bittiğini “Bu sadece Milli eğitimde değil, sağlık alanında ve diğer alanlarda bir takım arkadaşlarımıza yapılan baskılar kabul edilebilir değil. Bütün idarecileri, yöneticileri makam mevki sahiplerini adil olmaya, vicdanlarıyla hesaplaşmaya, hiç olmazsa bundan sonraki uygulamalarında daha dikkatli daha özenli olmaya davet ediyorum. Bundan sonrası için hiçbir kararımız yok, sadece koalisyondan ayrılıyoruz. Çanakkale’nin menfaatleri doğrultusunda zaman zaman destek, zaman zaman engel olacağız bazı konulara. Hiçbir ön şartımız, hiçbir peşin hükmümüz yok yeter ki önce bir olmazları görelim, olurlara sonra bakacağız” sözleri ile duyurdu.
 
“Tepkimi görevlerimden istifa ederek verdim”
“4 ay önce başlatılan il Genel Meclisi’nde AKP ve MHP ittifakının gereği olarak 4 ay boyunca Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi grubu olarak Çanakkale’nin hayrına olan, Çanakkale ilçelerinin, köylerinin ve köylerinde yaşayan insanlarımızın hayrına olan her türlü hizmette sonsuz derece fedakârlık yaptım” diyen Cahit Özer ise, “Bu zamana kadar olan süreçte MHP İl Genel Meclisi Grubu tarafından hiçbir sıkıntı yaratılmamıştır. İl Genel meclisine getirdiğimiz bütün konular teknik ve siyasi hedefler doğrultusunda yapılan değil, Çanakkale’nin dertleri konusunda gündeme getirdiğimiz konular olmuştur. Gerek uyuşturucu, gerek otopark konusu gerekse Karadağ’daki insanlarımıza sahip çıkılması noktasında meclis gündem dışı yaptığımız bütün konuşmalarda insanlarımız için Çanakkale’miz için hizmet aşkıyla yandığımızı gösterdik. Bu zaman zarfında AKP’den kaynaklı çok sıkıntılar yaşadık. İnanın hep sabrettik, hep işin güzel tarafını görmeye çalıştık. Yaptıklarımızı, hizmetleri ön plana çıkarmaya çalıştık. Okul müdürleri, okul idarecileri konusunda da gerek il Milli Eğitim müdürüne gerekse mecliste yaptığımız konuşmayla bu konuda adil olunmasını adaletli olunmasını, bakın siyaseten demiyorum, başarılı okul müdürlerinin görevde kalmasını, başarısız okul müdürlerinin arkasında durmayacağımızı ancak okulunda başarılı bir çizgi yakalamış, velileri, öğrencileri, öğretmenleri tarafından sevilen okul idarecilerinin görevde kalmasını istediğimiz ve bize tamam dendiği halde bu arkadaşların tamamen üyesi olduğu sendikalardan dolayı görevden alınmasına ben MHP Grup Başkan Vekili olarak mecliste seçildiğimiz görevlerden istifa ederek tepkimi verdim” şeklinde konuştu.
 
MHP`li Özer`den, AKP`li Öncü`ye “Muhatabım değilsin”
“İl Teşkilatımızın aldığı karara uymak zorundayız çünkü teşkilatçıyız” diyen MHP`li Özer, AKP ilçe başkanı Önce`ye sert ifadelerle yüklendi. Özer, “Sayın Adnan Öncü hakkımda aynen şu cümleyi sarf etmiş; `Koalisyonun kurulmasıyla seçildiği komisyonlar gibi Gestaş’tan da istifa etmesi lazım` Evet, etik olan budur. Siyasi ahlak, siyasi namus, siyasi şeref bunu gerektirir çünkü ben AKP ile yapılan koalisyon neticesinde Gestaş yönetimine girdim. Sayın Öncü’ye buradan sesleniyorum; her şeyden önce o benim muhatabım değil. Koalisyon görüşmelerine katılmamıştır. Keşke bana bu cümleyi AKP’nin İl Başkanı Muzaffer Kutlu deseydi. Mecliste bu ittifaktan kaynaklanan seçimler AKP’nin ve MHP’nin oylarıyla seçilmiştir. Ben Gestaş’tan istifaya hemen hazırım, Meclis Divanı da
Paylaş