AKP’ye tepki büyüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarının oluşturduğu gündeme Çanakkaleliler, büyük bir tepki ile reaksiyon gösterdi. Önceki akşam gerçekleşen yürüyüşte AKP iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ıslık, alkış ve sloganlarla protesto edilirken, AKP il merkezi ve seçim büroları da protestoların merkezi oldu.

685
 
17 Aralık tarihinde gerçekleşen Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk, rüşvet ve karapara operasyonunun olduğu sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ve evdeki paraların `eritilmesini` konu aldığı ileri sürülen ses kayıtları yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de halkı sokağa döktü. İskele Meydanı`nda bir araya gelen, CHP, Emek Partisi, ÖDP, TKP gibi siyasi partiler, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifi gibi gençlik örgütleri ile KESK, Halkevi gibi sivil toplum kuruluşları yine büyük bir protestoya imza etti. İskele Meydanı`nda bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş, Kordonboyu istikametinden yürüyüşe geçti. Kordonboyu`ndan Piri Reis Caddesi üzerinden İnönü Caddesi istikametini takip eden kalabalık grup, yol boyunca AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı protesto etti.
 
 
Evlerdeki vatandaşlar da destek verdi
İnönü Caddesi istikametinden yerel bir kanalın eski binası olan AKP Seçim Koordinasyon Merkezi`ne doğru ilerleyen grup, sokak arasında bir ambulansın beklediğini görünce uzun süre sessiz kaldı. Ambulansın geçişinden sonra, ‘hırsız var” ve “Hükümet istifa” gibi sloganları ile AKP seçim koordinasyon bürosu önüne gelen kalabalık kitle, burada yoğun güvenlik önlemleri alan polisi ve AKP`yi slogan, ıslık ve alkışlarla protesto etmeyi sürdürdü.
 
 
AKP`ye sıkı güvenlik!
Bir süre burada bekleyen grup, daha sonra yine İnönü Caddesi üzerinden Demircioğlu Caddesi istikametine yürüyüşe geçti. İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde de bir süre bekleyen grup, burada Gezi Parkı sürecinde polisin sert müdahalesi sonucu hayatını kaybeden gençlerin isimlerini yüksek sesle bağırdılar. Buradan da harekete geçen grup, Demircioğlu caddesi üzerinden Saat Kulesi`ni takip eden yürüyüş güzergahında AKP İl Binası önüne geldi. Parti il merkezindeki ışıkların yanmasına rağmen, bina girişinde kepenklerin kapalı olması ve Çevik Kuvvet polisinin burada da, Seçim Koordinasyon Merkezi`nde olduğu gibi yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Kitle daha sonra Mümtaz Pirinççiler Meydanı`na giderek burada yapılan açıklama sonrasında dağıldı.   
Paylaş