AKP’nin STK temayülü gerçekleşti

AKP`nin STK`lar ile organize ettiği temayül yoklaması dün gerçekleşti. 32 adayın bulunduğu temayül yoklaması için çok sayıda dernekten yaklaşık 9 bin kişinin davet edildiği ifade edilirken, katılımın ne kadar olduğu açıklanmadı.

489
AKP`de aday belirleme yöntemlerinden biri olarak belirlenen sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması noktasında yapılan temayül yoklaması dün gerçekleşti. Aday adaylarının hazır bulunduğu temayül yoklamasında yaklaşık bin dernekten 9 bin kişiye çağrı yapıldığı ifade edildi. Dernek temsilcileri AKP`li 32 aday arasında 4 kişiyi işaretleyerek seçimlerini yaptı. Seçim sonuçları ise parti temayülünde olduğu gibi yine Ankara`ya gönderildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP İl Başkanı Erdener Can, “Bildiğiniz gibi Milletvekili adaylarımızın belirlenmesi süreci devam etmektedir. 28 Şubat’ta teşkilat içinde temayül yoklaması yaptık. Teşkilatımızın görüşlerini kendilerine sorarak onların fikirlerini aldık. Bunları genel merkeze gönderdik orada tavsif edilerek değerlendirmeye alındı. Akabinde alt komisyonlarımız Türkiye çapında tüm aday adaylarımızla mülakat gerçekleştirdiler. Aday adaylarımızı mülakata aldılar. Daha sonra bütün il başkanlarını Ankara’ya çağırdılar. Bizler ara komisyonda kanaatlerimizi bildirdik. Cuma günü de Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, tüm il başkanlarıyla birebir görüşme gerçekleştirdi. Hala görüşmeleri devam ediyor. Biz de Cuma günü başbakanımıza kanaatlerimizi bildirdik. Bugün de sivil toplum kuruluşlarının kanaatlerini soruyoruz. Bildiğiniz gibi STK’lar toplumun dinamosudur. Hem sosyal hayatta hem ticari hayatta çok önemli görevleri ve misyonları üstlenmektedirler. Bu açıdan onların kanaatleri ve görüşleri partimiz açısından önem arz etmektedir. Bugün de Çanakkale il genelinde bütün STK’ları dernekleri bilgilendirdik. Onlarda yoğun bir şekilde katılım gerçekleştirerek kanaatlerini bugün sandıkta gösterecekler. Oylar ise burada açılmayarak, teşkilat temayül yoklamasında olduğu gibi Ankara genel merkeze gönderilecek. Orada tavsif edilerek değerlendirilecek” dedi.
 
Katılım oldukça yüksek
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ise katılımın yüksek olduğunu ifade ederek, “Tüm ilçelerimizdeki STK`larımız da dahil olmak üzere üzere Milletvekilliği aday adaylığı üzerinde temayül yoklaması yapıyoruz. Yaklaşık 9 bin kişi davet edildi. Katılımın yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Dernek Başkanlarımız, oda başkanlarımız ve yönetimleri 32 aday adaylarından 4 kişi belirleyebiliyorlar. Tabi bunlar Çanakkale’nin nabzını tutmak, kimlerin hangi aday adaylarının daha öne çıktığını tespit etmek amacıyla yapılan yoklamalardır” ifadelerini kullandı.
Paylaş