havadurum

AKP’nin oyları düşüşte

Gezici Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket sonuçları açıklandı.

1193
Anket sonuçlarına göre bugün yerel seçim yapılsa AKP yüzde 38.6, CHP 28.6, mhp 19,8, BDP yüzde 7.6 oy alırken, genel seçim olursa AKP`nin oylarının yüzde 43’e düştüğü, CHP’nin yüzde 28, MHP’nin yüzde 18.2, BDP’nin yüzde 8.1 oy potansiyeli olduğu görülüyor. Gezici Araştırma Şirketi’nin, Türkiye’nin 46 ilinde 23-24 Şubat tarihlerinde 9 bin 272 kişiyle yüz yüze yaptığı ankete göre AKP’nin doğu’dan batıya doğru gittikçe oy kaybı yaşadığı gözlenirken, İÇ Anadolu Bölgesi`nde kayıp devam ediyor. Anket sonuçlarını değerlendiren CHP cephesindeki isimler ise AKP`nin son zamanlarda İmralı sürecinde izlediği politikaların da etkisiyle vatandaşın gözünde puan kaybetmeye başladığını söyledi.
 
CHP Milletvekili Serdar Soydan; “
AKP`nin oyları her geçen gün düşmektedir. Bugün itibari ile yeni bir anket yapılsa AKP`nin yüzde 30`lara kadar gerilediği de görülecektir. Bunun nedeni de AKP`nin PKK ve İmralı konusunda attığı adımlardır. Başbakan Erdoğan ülkeyi İmralı`dan APO ile birlikte yönetmeye başlamıştır. Bunun yanında CHP`nin izlediği politikaların doğruluğu, her ne kadar basına sansür konsa da, artık vatandaş tarafından anlaşılmaktadır. AKP`nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Seçimler CHP`ye kapı açacaktır. Hem yerelde, hen genelde CHP`nin örgütleri ile yaptığı çalışmalar sonrası göstergeler daha da yukarı çıkamaya devam edecektir. AKP Apo ve yeni yasa ile TC`nin şeklini, şemalini değiştirmeye çalışmaktadır. AKP`ye gereken dersi Türk halkı seçimlerde verecektir, çünkü halk Türkiye Cumhuriyeti`nin ne zor şartlar altında kurulduğunu iyi bilmektedir” dedi.
 
CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “
Geçen hafta Çanakkale`de ve sonra Kahramanmaraş`taydım. Bir batıdan, bir doğudan edindiğim intibalar anket sonuçlarını haklı çıkarıyor. AKP genel seçimlerde yüzde 35`lerde kalacaktır. Tüm baskı ortamına rağmen muhalefin puan kazanması ve AKP`nin oy kaybetmesi artık AKP döneminde oy veren iki kişiden biri yanıldığını ve hata yaptığını anlamıştır. Bunlar iddia değil, bilimsel araştırma ve halkın görüşüdür. Ekonomik göstergeler, işsizlik, baskı ve diktatörlük ve AKP`nin terör konusunda izlediği politikalar yüzünden iki kişiden biri bundan sonra desteğini vermeyeceğini deklare etmiştir. CHP yerelde merkezde belediyedeki başarısını katlayacak ve ilçelerden de yüzde 70-80 oranında yeni belediyeler alacaktır. AKP yerel belediyeler konusunda da geniş anlamda da başarısızdır ve halk: “Artık bıçak kemiğe dayandı” demektedir. Kötü yönetimden, herşeyin satılmasından, işsizlikten bıkan halk yeter demektedir. Çiftçi üretemiyor, sanayici satamıyor, kobiler satılıyor ve esnaf siftah yapamıyor. Halk artık rahat bir nefes almak istemektedir ve bunun için de sandıkta AKP`ye gereken dersini verecektir. Gidişat normal olarak CHP`nin rotasında devam edecektir” diye konuştu.
 
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “
Toplumsal olarak aldığımız titreşimler gösteriyor ki; CHP önümüzdeki seçimlerde daha üst göstergelere ulaşacaktır. Toplumda yerel anlamda ihtiyaçları karşılayacak hizmeti verebildiği için 25 yıllık iktidarını Çanakkale`de devam ettireceğini ve oylarını daha da artırarak 60-70 bandına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Türkiye genelinde ise öngörümüz CHP`nin 30-35 bandına ulaşacağı yönündedir” şeklinde konuştu.
Paylaş