AKP’nin içkili afişleri tepki çekiyor!

AKP Çanakkale İl Başkanlığı seçim çalışmalarını sürdürürken, son yaptığı propaganda çalışması herkesi şaşırttı. Öyle ki kentte, “Kimsenin özgürlükleri sınırlamadık” ana teması ile içkili afişler asan AKP, hem kent halkı tarafından inandırıcı bulunmadı hem de sonrasında yapı-lan açıklama ile kafalarda soru işaretleri bıraktı. “Gökçeada`da 14 olan içkili yerler ruhsatını Ak belediye 44`e çıkardı” “Belediye canlanacak, Çanakkale kazanacak” gibi ifadelerin de yer aldığı afişler vatandaşlardan tepki çekti.

1049
 
Afişlerin üzerine, “Adamsın, 22.00`den sonra alkolü nereden alacağız usta?”, “Hadi len” gibi yazılarla tepkilerini dile getiren vatandaşlar, alkolün AKP döneminde zamlandığını ve yasaklandığını hatırlatarak, bu propagandayı samimi bulmadılar. AKP billboardlardaki içki fotoğraflı seçim afişlerini, hafta sonu internet sitelerine düşmesi ve kent halkından aldığı tepkiler nedeni ile kaldırdı.
 
AKP Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, afişler-le ilgili olarak DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmaları için tüm görsellerimizi reklam ajanslarımıza yaptırıyoruz. Ancak bu reklam çalışması için benim veya il başkanlığının bir onayı olmamıştır. Kimler tarafından yapıldığını araştırıyoruz" ifadeleri ile hem kafalarda soru işaretleri yarattı hem de bir kez daha tepki ile karşılandı. Kutlu`nun “Afişlerden haberim yok” açıklamasının hangi temelde yapıldığını merak eden Çanakkaleliler, AKP`den ciddi bir açıklama bekliyor.
 
Öte yandan 2013 yılı Mayıs ayında çıkarılan ve gece 22.00`den sonra içki satışını da “yasaklayan” kanuna göre AKP`nin ceza alacağı ileri sürülüyor. İçkili afişler ile reklam yapmasının yasaya aykırılık teşkil ettiği ve AKP Çanakkale İl Teşkilatına 5-200 bin lira arasında para cezası verilebileceği ileri sürüldü. AKP hükümeti tarafından çıkarılan ve “alkol yasakları” bilinen yasaya göre bu afişlerin suç olduğu iddia ediliyor. AKP İl Başkanlığının yaklaşık 10 ay önce çıkardığı bir yasaya takılarak bir ceza ile yüz yüze gelmesi de trajik olarak değerlendiriliyor.
Paylaş