AKP’de teşkilat Daniş’i istiyor!

AKP`de “adaylığına kesin” gözüyle bakılan ancak halen aday adaylığı açıklamasında bulunmayan Milletvekili Mehmet Daniş`in isminin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen “kapalı usul temayül” yoklamasında oy pusulasına yazılarak genel merkeze gönderildiği ileri sürüldü. Ancak Başbakan Erdoğan`ın fazla milletvekili kaybetmek istememe-sinin Çanakkale`ye ne gibi yansıması olacağı merak konusu.

990
AKP geçtiğimiz hafta Çanakkale Belediye Başkanlığı`na ilişkin “Kapalı usül” temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Buna göre teşkilatların oy kollandığı sandıklar burada açılmadan doğruca genel merkeze gönderilerek, genel merkez onayına sunuldu. Çanakkale`deki aday adaylarının sandığa girdiği temayülün ardından kulislere Milletvekili Mehmet Daniş`in de ismi atıldı. Çok sayıda teşkilat üyesi, aday adayları arasında ismi olmadığı halde Milletvekili Mehmet Daniş`in ismini yazarak, belediye başkanı olması noktasındaki talebini genel merkeze gönderdi. İddiaya göre İl yönetimi, merkez ilçe yönetim ile kadın ve gençlik kollarının organizasyonu olduğu ileri sürülen Daniş talebi, teşkilat üyelerinden tam destek aldı. Adı aday adaylarında olmayan ve Çanakkale Belediye Başkanlığı`na adaylık noktasında istekli olduğu bilinen Daniş`in isminin genel merkeze gönderilerek, Ankara üzerinde etki yaratılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.
 
Başbakan bırakmıyor iddiası
AKP`li vekil Mehmet Daniş`in Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı noktasında Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın il teşkilatı gibi düşünmediği ileri sürülüyor. Özellikle önümüzdeki yıl içinde Anayasa ile ilgili olarak milletvekillerini eksiltmeyi düşünmediği iddia edilen Başbakan Erdoğan`ın fazla sayıda vekile adaylık için izin vermeyeceği, aday vekil listesini küçük tutacağı biliniyor. Daniş`in bu listede yer alıp almayacağı halen bilinmezken, Başbakan Erdoğan`dan onay çıkmadığı takdirde AKP`li vekil Mehmet Daniş`in Belediye Başkanlığı konusunda kimi işaret edeceği ise merak konusu. Daniş`in Çanakkale`de görevli, kentlenin yakından tanıdığı üst düzey bir bürokratın aday olması noktasında hem bürokratın kendisine teklifte bulunduğu hem de Ankara`da bu bürokrat için görüşmeler yaptığı iddia edildi.
 
AKP`de adaylık iddia düzeyinde
Çanakkale`de seçimlerin en önemli favorilerinden biri olan AKP`de adaylık konusunda ince elenip sık dokunduğu bilinirken, halen isim konusunda netleşilmemiş olması bunların ve benzeri iddiaların önümüzdeki günlerde de sıkça duyalacağı tahmin ediliyor. Aday adayları olmasına rağmen, seçimlere dört ay gibi kısa bir süre kala, halen iddialar düzeyinde farklı farklı isimlerin telaffuz ediliyor olması ise önemli bir handikap olarak değerlendiriliyor. AKP siyaseti Daniş`in ne yapacağı, kimi işaret edeceği noktasındaki iddialar ile şekillenirken, Aralık ayı başında aday olacak ismin netleşmesinin gerektiği vurgulanıyor.
Paylaş