AKP’de STK temayülü!

AKP Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınacağı bildirildi. Çanakkale’deki STK temsilcileri görmek istediği en fazla dört AKP ismi yazıp kapalı zarf içinde sandığa atacak.

401
AKP Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 28 Şubat 2015 tarihinde aday adaylarımız için teşkilat içi temayül yoklaması yapılmış ve sonuçlar zarflar açılmaksızın Genel Merkezimize teslim edilmiştir. İlimizin geleceği ve gelişiminde önemli bir yere sahip milletvekillerimizin tespitine yönelik olarak en az teşkilatımızın olduğu kadar ilimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının görüş ve düşünceleri de partimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, Genel Merkezimizce yapılacak olan değerlendirmede Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşleri 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ilimiz milletvekilliği tercihinde etkin rol alacağından, ilimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşların görüş ve düşüncelerinin alınması kararlaştırılmıştır” denildi.
 
“STK`ların görüşleri kapalı zarfta alınacak”
STK’ların görüşlerinin milletvekili adaylık tercihinde önemli rol oynayacağının ifade edildiği açıklamada “ Genel Merkezimizce alınan karar gereği ilimizde bu yönde bir çalışma başlatılmış ve 23 Mart Pazartesi günü 9.00 ile 17.00 saatleri arasında Truva Oteli`nde ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kurulu asil üyelerinden aday adaylarımız arasından milletvekili olarak görmek istedikleri en fazla 4 kişinin ismini tercih pusulasına yazarak kapalı zarf içerisinde oy kullanmak sureti ile bu konudaki görüşlerini bildirmeleri için davet edilmiştir. Bu kapsamda toplumsal hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan Sivil Toplum Kuruluşlarının vereceği görüşler kapalı zarfta olacak şekilde zarflar açılmadan Genel Merkezimize teslim edilecek ve milletvekilliği adaylık tercihinde etkin rol oynayacaktır” ifadelerine yer verildi.
Paylaş