havadurum

Akkaya’dan Uslan’a ziyaret

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akkaya, DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan’ı ziyaret etti.

296
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “İşçi Partisi ile Türkiye’nin ortak sorunlarıyla ilgili olarak aynı pencerelerde bulunduğumu düşünüyorum. Son zamanlarda İşçi Partisi İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yapmaya çalıştıkları çalışmaları yakinen takip ediyorum. Özellikle son günlerde en büyük sıkıntımız, ulusal istihdam stratejisi adı altında dayatılmakta olan bazı sendikal çalışmaların sıkıntılı günler beklediği ve zor geçeceği günleri göğüslemek adına toplumsal anlamda bir duyarlılık oluşturmaya yönelik çabamız var. Bu anlamda çeşitli noktalarda girişimlerimiz oldu. İktidarın işçi sınıfı ile ilgili yapmış olduğu bazı çalışmalar var ki, bunlar önümüzdeki süreçte gerek özelde gerekse kamuda çalışan işçilerin ciddi anlamda sendikalaşma veya sendikalılıkları hakkında sıkıntıların çıkmasına sebep olacak şeyler. Türkiye çapında eylem projeleri başlatıldı. İşçi arkadaşlarımızı sınıf sendikacılığına tekrardan alıştırmaya çalışıyoruz. Sorunlar çok fazla. Kıdem tazminatlarının kaldırılmaya çalışılmasından tutun da yeni sendikalar kanunu bir gecede çıkarttılar. Bazı sendikaların imzalarıyla bizim dahil olmadığımız bir platformda her şey halledildi. Bu ülkede oldubittiye gelen bir çok şey var” dedi.
 
“İşçi sınıfının hakları elinden alınıyor”
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akkaya ise; “İşçi sınıfının sorunlarını bildiğimizi düşünüyoruz. Türkiye 90’lı yıllardan sonra emperyalizmin büyük orta doğu projesiyle beraber parçalamak istediği, Asya’ya sıçrama tahtası olarak kullanmak istediği bir ülke olarak masaya yatırılınca, buna direnebilecek olan kesimlerin de tavsiyesi süreci başladı. Türkiye bir yandan Cumhuriyet Devleti’ni kaybederken, Atatürk ile beraber kurulmuş olan kamu ekonomisi tavsiye edilirken, bundan sadece Türkiye ve kamu ekonomisi zarar görmüyor. Bu planın bir parçası olarak işçi sınıfının örgütleri de tavsiye ediliyorlar. İşçi sınıfının Cumhuriyet ile kazandığı bütün hakları elinden alınıyor” diye konuştu.
 
Uslan CHP’den istifa etti mi?
DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan üyesi olduğu CHP’den son günlerde İşçi Partisi ağırlıklı temaslarına bağlı olarak siyasi kulislerde CHP’den istifa etti bilgileri yansıdı. Erdinç Uslan’ın bu konuda açıklama yapması bekleniyor.
Paylaş