Akil İnsanlar`ın görevi bitiyor

Akil İnsanlar Heyeti`nin Marmara Bölgesi grubu, görevini bu hafta sonu tamamlayacak ve raporunu sunacak. Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Marmara Heyeti Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Sizlerle dertleşerek hazırladığımız bütün bu raporlar bütün siyasi aktörlere doğru gönderilecek” dedi.

557
İlk ziyaret ve toplantılarını Çanakkale’den başlatan Marmara Heyeti Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, göreve ilk atandıkları zaman ne yapacaklarını tam olarak bilmediklerini ifade ederek, "Bir ülke eğer 30 yıl büyük bir çatışmanın içinde, üstelik kanlı bir çatışmanın içindeyken, buna rağmen hala birbirlerini kardeş olarak algılıyorsa, hala bir barış umudunu taşıyorsa, hala bu çatışmanın kaynağını dışarılarda bir yerlerde arıyorsa, o toplumun kendisinin akil olduğunu düşünüyoruz. Sizlerle dertleşerek hazırladığımız bütün bu raporlar bütün siyasi aktörlere doğru gönderilecek. Hükümet ve muhalefetin yanı sıra Meclis`te grubu bulunmayan partilere de gönderilecek. Mümkün olduğu kadar zaten kamuoyuyla gözlemlerimizi paylaşıyoruz. Kısa bir süre kaldı. Bu hafta sonunda inşallah görevimiz de bitiyor. Layıkıyla raporumuzu hazırlayıp süreci tamamlamak istiyoruz” dedi.
 
 
"Türkiye dönüşüm geçiriyor"
Akil İnsanlar Heyeti üyesi Levent Korkut, "Türkiye birkaç açıdan dönüşüm geçiriyor. Türkiye`nin değişimi dünya değişimi ile paralel. 10 yıllardır hakim olan vesayetçi devlet anlayışı son buluyor. Sivil olanın daha önde olması gerektiği bir döneme doğru gidiyoruz. Siyaset ve siyaset-toplum ilişkileri de değişmek zorunda. Tabandan tavana doğru şekillenmesi gerekiyor" dedi.
Paylaş