Akgün; “PKK sorunu, MHP ile sona erecek...”

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, Türkiye’de yaşanan PKK sorununun, MHP’nin iktidara gelmesiyle birlikte sona ereceğini söyledi.

463
Hakkari’de gerçekleşen hain saldırının ardından basın açıklaması yapan Akgün; “Türkiye Devleti Cumhuriyeti’nin istikbali ve geleceği MHP’nin iktidara gelmesine bağlıdır. Türkiye sorunlarının gerek PKK gerekse ekonomik sorunların tam anlamda çözülmesi MHP iktidarıyla sonlanacaktır. Bu nedenle biz sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız.
 
Hakkari Dağlıca da meydana gelen saldırıda 8 askerimiz şehit oldu ve 15 askerimiz de yaralandı. Bunlar çok üzücü haberler. Şehit olan askerlerimizin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Bu meselelerin çözümü taviz vermekten geçmiyor. Bu meselelerin çözümü üniter yapının bozulmasına sebebiyet verecek, yarın telafisi mümkün olmayan zararlara uğrayacağımız yanlış hesaplar içine girmekten geçmiyor. Bu meselelerin çözümü PKK’nın iç ve dış mihraklarca Türkiye’yi karıştırmak amacıyla kiralanmış bir taşeron örgüt olduğunu hep beraber ifade etmekle son bulacaktır. Öncelikle hastalığın teşhisini çok iyi yapılması gerektiğini düşünüyoruz. PKK’nın görevi Türkiye’yi zora sokmak ve iç çatışmalar içinde bunaltıp bu coğrafyada bu ülkenin gelişmesini ve etrafına bakmasını engellemektir. Dolayısıyla bu PKK sorununun da gerçek ve tam anlamda çözümünün MHP politikalarıyla getirilebileceğini düşünmekteyiz” dedi.
Paylaş