AKFA dosyasına karşı muhalefet büyüyor

Kasım ayı Belediye Meclisi`nde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Grub Başkanvekili Celal Karakaş`ın tüm uyarılarına rağmen, oy çokluğu ile kabul edilen AKFA dosyasına karşı Çanakkale`de muhalefet yükseliyor. Hafta sonu ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu`nun bu hafta ayrıntılı bir rapor hazırlayacağı öğrenilirken, internet üzerinde “AKFA`nın betonlaşmasına ve emsal artışına `Dur` deyin!!!” isimli imza kampanyası başlatıldı.

954
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi`nin geçtiğimiz yıllarda reddettiği, AKFA dosyası bu kez Belediye Meclisi tarafından kabul edildiği. İmar Komisyonu`nun daha önce reddettiği, ancak sonradan kabul ederek Belediye Meclisi`ne getirdiği dosya ile ilgili kentte tartışmalar sürüyor. Kent girişinin betonlaşması, yeşil alanların yapılaşmaya açılması tartışmaları yapılırken, AKFA dosyasının emsal artışının yanında 1/5000`lik imar planı notlarına tamamen aykırı bir şekilde Belediye Meclisi`nden geçmesi de tepkilere neden oldu. Siyasi baskılar ve `lobicilik` faaliyetleri ile meclisten geçtiği ileri sürülen dosya, kentte tepki çekiyor. Daha önce kurulan ve bir rapor hazırlayan Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu, hafta sonu tekrar bir araya geldi. AKFA dosyasında proje müellifi olduğu öğrenilen, AKP`li eski İl Genel Meclis üyesi Levent Çetin`in de katıldığı toplantıda, Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü`nde görevli Kemal Albayrak da sunum yaptı. AKFA dosyasının teknik içeriği ile ilgili bilgi veren ve aynı zamanda Şehir Plancıları Odası Temsilcisi olan Kemal Albayrak, 1/5000`lik imar planı notları ile ilgili olarak da brifing verdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu, Salı günü (yarın) tekrar bir araya gelmek üzere toplantıyı sonlandırdı. Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu`nun yarın konuyla ilgili bir rapor hazırlaması bekleniyor.
 
 
İmza kampanyası başlatıldı
Öte yandan konuyla ilgili olarak Change.org isimli internet sitesi üzerinden Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Belediye Meclisi muhatap alınarak bir imza kampanyası başlatıldı. “AKFA`nın betonlaşmasına ve emsal artışına `Dur` deyin!!!” çağrısı ile başlatılan imza kampanyasında “Çanakkale Sahil şeridinde AKFA olarak adlandırılan 3 adet arsa üzerinde Kasım Ayı Çanakkale Belediye Meclis toplantısında kabul edilen ve yaklaşık 4 kat emsal artışına sebep olmakla birlikte Özel proje alanı olan bu sahil bandında betonlaşmaya olanak sağlayan 1/1000 uygulama imar plan tadilatına itiraz ediyoruz. Sen yoksa 1 eksiğiz!” dendi.
 
 
Tepkiler dile getiriliyor
Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Belediye Meclisi muhatap alınarak bir imza kampanyası başlatıldı. “AKFA`nın betonlaşmasına ve emsal artışına `Dur` deyin!!!” çağrısı ile başlatılan imza kampanyasında yorumlar da dikkat çekiyor. Çanakkale başta olmak üzere, Balıkesir, İstanbul ve Uşak gibi illerden de imzaların atıldığı kampanya yorumları ise şu şekilde;
Süleyman Anıl Can (Çanakkale): BETONARMEYE HAYIR
Ahmet Mutluoğlu (Çanakkale): Belediye rantı uğruna çarpık kentleşmeye hem çevre hem de silüet kirliliğine karşıyım
Seyfettin Karaayvaz: (Uşak): Bu Dunya Hepimizin.Yağma ve Talana son.
Şenay Erdin (Çanakkale): Tamam
Kemal Eraslan (İstanbul): Ülke topraklarının rant uğruna betonlaşmasına hayır!!
Paylaş