AKFA’ya yol verdiler...

Önceki dönem de Belediye Meclisi`nin gündemine gelen eski AKFA fabrikasının bulunduğu alan ile ilgili nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliği, bu kez kabul edildi. CHP`li Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile de ilişkilendirilen ve Soydan`ın yakından takip ettiği bilinen dosyanın belediye meclisindeki görüşmesinde MHP`li Meclis üyesi Mustafa Doğan`ın oy kullanmadığı görülürken, 30 üyenin, 12`si kabul, 8`i çekimser, 10`u ise red oyu verdi.

970
CHP grubu bölündü!
Yapılan oylamada, CHP grubunun bir kısmının kabul, bir kısmının red oyu kullanması dikkat çekti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş teklif ile ilgili olarak yaptıkları konuşmalarda, dikkatli olunmasını, bir kez daha düşünülmesini ve kendi kullanacakları oyların red oyu olacağını açıkça belirttiler. Çanakkale`nin yaşam kalitesi ve geleceğinin planlanması açısından önemli bir kriter niteliği taşıyan bu oylamada, CHP grubundan kimlerin red kimlerin kabul oyu kullandığı konusu, önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin ve tartışmaların işareti olarak yorumlandı.
Kent halkı ne diyecek?
Oylamadan bir gün önce Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada, bu alanın kent halkının sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı kriteri ile değerlendirilmesine dikkat çekilmişti. Ayrıca bu alanın 1/5000`lik nazım imar planında belirtilen esaslar dışında yoğun bir yapılaşma ile sahillerin halka kapatılmasının bir aracı olacağı göz önünde bulundurularak, yapılan değişikliğin kentliler açısından da çeşitli tartışmalara yol açacağı tahmin ediliyor. Mecliste AKFA ile ilgili yaşanan tartışmaların ayrıntıları yarın gazetemizde....
Paylaş