“AK Parti Türkiye’de ilklerin partisidir”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 23. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Çanakkale İl Başkanlığında düzenlenen kutlama programında söz alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve İl Başkanı Naim Makas, Erdemliler hareketi olarak başlayan ve sonrasında partileşen AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir parti olduğunun altını çizdiler.

1412

AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü Çanakkale programı, İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Programa AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, AK Partili İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin katılımı ile gerçekleşti.

Programda ilk sözü alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider “Bugün milletin partisi AK Partinin 23. Kuruluş Yıldönümü. AK Parti milletin içinden, milletin ihtiyaçları doğrultusunda milletin talebi doğrultusunda doğmuş bir partidir. Erdemliler hareketi olarak başlayan ve daha sonra partileşen, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki fikir ve icraat hareketidir. Kurulduktan sonraki ilk seçimde iktidara gelebilme başarısını gösteren tek partidir. İktidarda oyunu arttıran yani milletin teveccühünü daha da arttırarak devam ettiren Türk tarihindeki ilk partidir. Bu anlamda milletimizle birlikte milletimiz için hareket eder. Halka rağmen halk için değil, hep birlikte icraat gerçekleştirmesini bilen ve becerebilen bir harekettir. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde de şu anda faaliyetlerine devam etmektedir. Hala milletimizin gönlünde, hala milletimizin ümididir. Ben bu vesile ile başta kurucularımız olmak üzere; partimize bugüne kadar hizmet etmiş, gönül vermiş, oy vermiş tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah daha nice 23 yılları birlikte kutlayacağımızı biliyor ve bunun temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.”

“AK Parti birliğin sembolü haline gelmiş bir partidir”

Programda Gider’den sonra söz alan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ise şunları söyledi:

“Erdemliler hareketi olarak başladığımız bu yolculukta bugüne değin partimizde görev almış değerli büyüklerimiz var, kurucularımız var, geçmiş dönemde görev almış arkadaşlarımız var. Mevcut dönemde ilçe belde ve Bugün AK Partide Çanakkale’de biz iddia ortaya koyarız. Erdemliler hareketinin Çanakkale’deki mensupları oluruz. Türkiye’de Çanakkale’yi, Çanakkale’de de Çanakkale’yi makûs talihine teslim etmeyiz diyerek iddia ortaya koyan 23 yıldır bunun için canla başla koşturan çok kıymetli AK Parti’nin çok kıymetli Çanakkale teşkilatının mensupları var. Biz bugün gururlu ve onurluyuz. Bir arada olmaktan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin teşkilatının mensupları olmaktan gururluyuz ve onurluyuz. Ve bu vesileyle geçmişten bugüne kadar teşkilatımızda alnının terini akıtmış, çocuklarının ailesinin mesaisini terk etmiş belki onları ihmal etmiş ama vatani için, milleti için, Çanakkale’si için derdi olanların bir araya gelerek oluşturduğu bu teşkilatın kıymetli mensupları ile bir aradayız.

Bizler her kademesiyle gerek seçimlerde gerek kongrelerde Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, verdiği sorumlulukla çalışan neferleri var. Bizler birliğimizi Çanakkale için kalbi çarpan Çanakkale için dertlenen kardeşlerimizle birlikte vatandaşımızın yanına giderek sağladık. Kimsenin hangi partiden olduğuna bakmadık. Kimseye bakmadık bize oy verdi mi diye. Biz sadece ve sadece Çanakkale sınırları içinde yaşayan herkesi Çanakkaleli olarak görev bilip, kardeş olarak gördük. Aynı dertle dertlendik, derdini üstlenerek çalıştık yaşadık bu şehirde.

Gerek teşkilatlarımızla gerekse yerel yönetimlerimizle tıpkı 23 yıl önce olduğu gibi 23 yıl sonra da aynı şevkle milletimizin derdiyle hemhal olmaya devam edeceğiz.

Bugün partimizin 23. Kuruluş yıldönümü.

Partimiz, Türk Siyasi Tarihine hizmetleri, eserleri ve projeleri ile damgasını vurmuş bir siyasi partidir. Dünyanın en güçlü siyasi kadrolarına sahip olan bir siyasi partidir. Bu gücü ise devlet ile millet arasındaki birlik ve dirlikten almaktadır. AK Parti birliğin ve dirliğin sembolü haline gelmiştir.

23 yıllık bir partinin 22 yıllık iktidarı işte bu birlik ve dirlik sembolünün adeta bir nişanesidir.

Partimiz, kurulduğu günden bu güne kadar temel hak ve özgürlükler noktasında çok büyük ve önemli adımlar attı. Milletiyle birlikte çalışarak adeta vesayet zincirlerini söküp attı. Ülkemiz makus talihinden kurtulurken, işte bunu halkıyla beraber yaptı. Bir siyasi parti düşünün, 23 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan seçmenin en az yüzde 70’inin en az bir defa oyunu almış. İşte bu durum AK PARTİNİN nasıl milletin teveccühüne mazhar olduğunun, vesayet zincirini kırarken nasıl bunu milletiyle el ele yaptığının bir ispatıdır.

Demokrasiye verdiğimiz katkının çok çok kıymetli olduğunu biliyor, bunun da teveccüh edildiğini hep birlikte görüyoruz. Sadece Türkiye’de değil; Dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel anlamda tüm mazlumların umudu olmuştur AK Parti. Daha adil bir dünya için verdiği mücadelede üstlendiği sorumluluğu tüm platformlarda korkusuzca haykıran bir liderimiz var ve bununla gurur duyuyoruz. AK Parti umut olmuştur. AK Parti icraatlarıyla geleceğe güvenle baktırmıştır.

Partimizin yeni yaşını iftiharla kutlarken, "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek Türkiye sevdasıyla yola çıkan aziz milletimizin gönül kapılarını aralayan partimizin her bir neferini kutluyorum. Ve böyle bir partinin, böyle bir davanın; vatandaşın derdiyle dertlenen bir partinin mensubu olmaktan da onur duyuyorum, gurur duyuyorum, şeref duyuyorum.

AK Parti’mizin kuruluşunun 23. yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan dilerken; partimizin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarımızın kademelerinde görev alan AK ailemizin kıymetli fertlerine teşekkür ediyor, ahirete irtihal eden teşkilat mensuplarımızı da rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından program Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Kongre Merkezi'ndeki konuşmasının dinlenmesi ile devam etti.

Programda ayrıca partinin en genç üyesi Aleyna ve en yaşlı üyesi Rahmi Beye AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı ''Daha Adil Bir Dünya Mümkün'' adlı kitabı hediye edildi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş