havadurum

AK Parti Gençlik Kolları’ndan İsrail’e tepki: #SayStop

AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İskele Meydanı’nda İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, "Mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykırarak #SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız" dedi.

1091

İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı ve devam eden Gazze saldırıları, Türkiye’de ve dünyada büyük tepki topluyor. AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı da, İskele Meydanı’nda bir araya gelerek, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını protesto etti. Basın açıklamasını okuyan AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, İsrail’in savaş hukukunu, insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak, Filistin’de soykırım suçu işlediğini belirtti. Uysal, “Savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır” dedi.

İsrail’in savaş suçu işlediği vurgulandı

Uysal, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’e itidal çağrısında bulunduğunu, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye davet ettiğini, ancak İsrail’in tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt verdiğini söyledi. Uysal, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir.” diye konuştu.

“Gazze açık hava hapishanesine dönüştü”

Uysal, son olarak, Gazze’nin İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrildiğini, 2 milyon insanın 41 km uzunluğu 10 km genişliğinde bir alanda yaşam mücadelesi verdiğini, İsrail’in hastaneleri bile bombaladığını kaydetti. Uysal, “Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya gelmiştir. Gazze’de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netenyahu Hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar Dünyanın gözüönünde yapılıyor. Bu durum, İsrail’in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hemde küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.(Damla Yeltekin)

Paylaş