havadurum

AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider, TRT Haber'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik’ başlıklı seçim beyannamesini açıklamasının ardından, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TRT Haber’de konuştu.

1100

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TRT Haber canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik' adlı programda açıklanan 'AK Parti Seçim Beyannamesi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gider, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında 'vatansever belediyecilik’ten bahsettiğini aktararak, “Çünkü ülkeleri illeri, beldeleri, ilçeleri, ekonomik olarak ne kadar geliştirirseniz geliştirin, eğer vatanseverlik kısmını eksik bırakırsanız, milli bakışı eksik bırakırsanız, bu ülkeden bir gelecek bekleyemezsiniz.” dedi. Beyannamede ‘vatansever belediyecilik’ kavramının yer almasının çok kıymetli olduğunu belirten Gider, diğer tüm maddelerin vatanseverlikle tamamlanınca bir anlam ifade ettiğini söyledi. Gider, “Dolayısıyla ‘vatansever belediyecilik’, özellikle Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok önemli. Türkiye Yüzyılı dediğimiz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ‘vatansever belediyecilik’ diyeceğimiz bir dönem Türkiye’yi çok ileri noktalara taşıyacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

"Vatanseverliğin en güzel örneği Çanakkale’dir"

Gider, konuşmasında Çanakkale’nin vatanseverlik örneği olduğunu da vurguladı. Gider, “Vatanseverliğin en güzel örneği Çanakkale’dir. Çanakkale, Cumhuriyet’in önsözü ve emperyalizme karşı iki kere çok büyük mücadele verilen bir noktadır. Bu anlamda bütün Türkiye’ye rehber olabilecek, insanlara vatanseverlik ve ‘canından vazgeçmek’ deyince verilebilecek en güzel örnektir.” dedi.

"Çocuklarımızı Çanakkale'ye bekliyoruz"

Gider, ayrıca bütün Türkiye’yi Çanakkale’ye davet etti. Gider, “Bazı belediyeler zaten İstanbul’dan, Gaziantep’ten her gün otobüs ve uçaklarla öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderiyor. Bu çok kıymetli. O çocuklar, nereden geldiğimizi görecekler ki kendilerine hedef seçerken, atalarının başlarına neler geldiğini ve çalışmalarında bir eksiklik olursa tekrar neler geleceğini görecekler. Bu sayede azimle, milli ruhla dolacaklar. Bütün Türkiye’yi, bu dönemde çok daha yoğun bir şekilde Çanakkale’ye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş