havadurum

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı İskenderoğlu'ndan TroyBucks projesi!

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün kordon boyunda TroyBucks projesini tanıttı. İskenderoğlu, TroyBucks’ın hem lezzetli hem de uygun fiyatlı olacağını söyledi. TroyBucks markasının tanıtımına her hafta sonu devam edileceğini belirten İskenderoğlu, “Bugün gelemeyen tüm hemşehrilerimi pazar günü yeniden bekliyorum. Akşam 8’e kadar da vaktimiz var. TroyBucks adında yeni bir marka doğuyor. Çanakkalelilerin desteğiyle bu markayı hep birlikte büyüteceğiz.” dedi.

1667

Yerel seçime adım adım yaklaşılırken, partiler de seçim projelerini Çanakkaleliler ile paylaşmaya devam ediyor. Bugün kordon boyunda TroyBucks projesini tanıtan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, seçilmeleri halinde belediyenin kendisine ait bir kahve markasının olacağını duyurdu. Tanıtıma; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Baturhan Kaya, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı. Cumhur İttifakı'nın Adayı İskenderoğlu'nun TroyBucks projesinin tanıtımı kapsamında, Çanakkalelilere kahve ve çay ikram edildi.

Konuya ilişkin bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, “Bilen çok iyi bilir, ben az uyuyup çok iş yapmaya çalışanlardanım çünkü hayatın çok çabuk akıp geçtiğini ve bıraktığımız izler ile aslında hatıralarda yer alacağımızı düşünüyorum. Yapacak çok işimiz var. Bir kahve markamız var. Bizde aslında çay kültürü vardır ama kahve, hayatımıza girdi. Esnafımızı rahatsız etmeden, buna çok özeniyorum bir esnaf olarak, Çanakkale Belediyesi’nin altında, öğrencilerimizin ucuz ve kaliteli kahve tüketmesine destek olabiliriz. Yabancı markalar yerine, kendi belediyelerinin markasıyla inşallah kahvelerini tüketecekler. Bununla birlikte bizim aslında gençlerimize çok güzel projelerimiz var. Projeleri ufak ufak açıklıyorum biraz da heyecan uyandırsın istiyorum. Aynı zamanda şehrimize soruyoruz, biz katılımcı demokrasiyi çok önemsiyoruz. Ben yaptım oldu demek bizim için çok uygun bir sistem değil. Soruyoruz siz ne yapmak istersiniz? ‘Sarıçay’ın tekrar düzenlenmesi’ evet bizim işimiz ama hemşehrilerimiz nasıl isterse öyle yapmak istiyoruz. Kafeleriyle, kadın kooperatiflerine güzel satış reyonlarıyla, yürüyüş parklarıyla, yürüyüş oyun alanlarıyla yani inanılmaz hayallerimiz var Sarıçay ile ilgili.” dedi.

Kalenin Sultanları, Kalenin Çınarları ve Kalenin Fidanları projeleri

Projeleri 3 ana gruba böldüklerini ifade eden İskenderoğlu, Kadınlar için Kalenin Sultanları, yaşlılar için Kalenin Çınarları ve gençler için Kalenin Fidanları merkezleri oluşturulacağını anlattı. Merkezler hakkında kısa bir bilgi veren İskenderoğlu şunları kaydetti: “Kalenin Sultanları diyorum ben kadınlarımıza. Onlar için spor yapabilecekleri, eğitim alabilecekleri, yüzme havuzunun olduğu, masaj salanlarının olduğu aynı şekilde sosyalleşebilecekleri muhteşem evler yapacağız her mahallede. Çünkü onlar bizim için kalenin sultanları. Çanakkale gibi güzel bir şehirde, yaş alabiliriz ama asla ihtiyarlamayız. Kadın ve erkekler için de Kalenin Çınarları projemiz var. Onlar için yine sosyal alanların oluşacağı, çayların-kahvelerin içilebileceği, satranç kursu, dans dersi, yürüyüş yapacakları, Kalenin Çınarları’nı kuracağız. Belediye’nin Altın Yıllar projesini çok başarılı buluyorum. 65 yaş gibi bir sınır varmış. 65’in altındakiler, biz gidemiyoruz dediler. İlla 65’i beklemek zorunda değiliz sosyalleşmek adına. Gençlerimize de Kalenin Fidanları diyorum. Onlarla ilgili spor salonlarıyla, yabancı dil öğrenimi destekleriyle, kurslarıyla, sosyalleşebilecekleri, internet ortamında yeni oyunlar oynayabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, yazılımla ilgili çalışmalar yapabilecekleri, bazen üniversitemiz bazen de bakanlıklarımız ile ortak projeler üretebilecekleri Kalenin Fidanları Merkezi projemiz var. Biz çok şey açıklamayınca, ‘bir şey üretmiyorlar mı deniyor’ ama aslında çok şey üretiyoruz. O kadar çok şeyimiz var ki hangisinden başlayacağımızı bilmiyoruz. Ama bunları yaparken de kıymetli hemşehrilerimizden fikir alıyoruz. “

Trafik sorunu için Prof. Dr. Ilıcalı’dan bilgi alınacak

Bahsi geçen projeleri yapacak güçleri olduğunu ve yaptıklarının, yapacaklarının garantisi olduğunu kaydeden İskenderoğlu, ”Ancak hiç kimsenin özgürlük alanlarına dokunmadan, yepyeni Çanakkale’yi biz birlikte inşa etmek istiyoruz. Aynı otopark sorununu, trafik sorununu, ulaşım sorunu çözeceğimiz gibi. Geçen hafta Mustafa Ilıcalı’yı davet ettik. Doçent bir arkadaşımız ve ekibiyle geldi. Çanakkale trafiğini gezdirdik ve önümüzdeki günlerde Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı gelecek ve Çanakkale’nin trafik sorununu nasıl çözeceğimizi bizlerle paylaşacak. Yani bizim ufak bir vekâlete ihtiyacımız var, kıymetli hemşehrilemin vekâletlerini bekliyorum. 1 Nisan sabahı yepyeni bir sabaha uyanacaklar ve aslında belediye meclisinden geçireceğimiz ilk proje ise suyumuzun yüzde 50 ucuzlatılması olacak. Herkesin hayatına dokunacağız. Müjdeli haberlerimiz de devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Ata tohumuna önem verilecek

TroyBucks markasının tanıtımına her hafta sonu devam edileceğini aktaran İskenderoğlu, “Bugün gelemeyen tüm hemşehrilerimi pazar günü yeniden bekliyorum. Akşam 8’e kadar da vaktimiz var. TroyBucks adında yeni bir marka doğuyor. Bununla birlikte aslında belediyenin pek çok üretim merkezine destek olacağız. Ata tohumuyla domatesimizi üretmek istiyoruz. Bunu daha önce belediye dağıttı zaten, biz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ata tohumu çileğiyle, şeftali fidesiyle belki benim hayalim olan mor salkımlar ile mahalleleri buluşturacağız. Özellikle kadınlarımızın balkonlarında gübre üretmeye başlayacağız. Çok projemiz var.” dedi.

Gider: “Çanakkale’de ideolojinin değil projelerin ve hizmetin öne çıkmasını istiyoruz”

AK Partili Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de Çanakkale’de rüzgârın estiğini gördüklerini ifade ederek, “İnsanlar artık hizmetle buluşmak istiyor. İdeoloji siyasetinden ziyade hizmet siyasetini talep ediyorlar. Bu talebe karşılık en doğru adres, Jülide İskenderoğlu ve Cumhur İttifakı’dır. Bunun için de AK Parti ve MHP teşkilatları canla başla çalışıyoruz. Çalışmalarımızın bir tane temeli var, o da projelerimizi anlatmak. Biz Çanakkale’de ideolojinin değil projelerin ve hizmetin öne çıkmasını istiyoruz. Çanakkale’nin hiçbir yerinde de Jülide Hanım bu projeleri başarabilir mi diye bir tartışma yok. Bugüne kadar ortaya koyduğu tüm projeleri, elinde hiçbir bütçesi olmadığı dönemler dâhil olmak üzere yüreğiyle, ekibiyle, dostlarıyla başarabilmiş bir insan. Bu nedenle 1 Nisan itibariyle çok farklı şeyler konuşacağımızı biliyorum. Bugün lansmanını yaptığımız TroyBucks, bunlardan biri. Bunun çok daha fazlasını 1 Nisan’da konuşuyor olacağız. Kendisine hem seçime kadar hem de seçimden sonra yapacakları için kuvvet ve sabır diliyorum. Bu süreçler yorucu süreçlerdir ama Jülide’nin yorulma diye bir geni yok. Seçimden sonra Çanakkale’nin çok farklı bir yapıya bürüneceğini biliyorum” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş