havadurum

Ak Parti adayları basının karşısına çıktı

1068
14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmaları artarak devam ediyor. Bu kapsamda Ak Parti Çanakkale milletvekili aday tanıtım programı gerçekleştirildi. Ak Parti Çanakkale Milletvekili adayları tanıtım toplantısında partililer ve basın mensuplarıyla Truva Otel`de bir araya geldi. Ak Parti Çanakkale milletvekili adayları birinci sırada, Ayhan Gider; ikinci sırada; Jülide İskenderoğlu; üçüncü sırada Nazım Hikmet Keskiner ve dördüncü sırada, Halil Zahit Mert 14 Mayıs`ta gerçekleşecek seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. 
 
"Her dönem yeni bir iddia demek"
Gerçekleştirilen tanıtım programında Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, "Hepimizde tatlı bir heyecan vardı. Bir demokrasi şölenine şahitlik ettik, bu demokrasi şölenine can veren tüm milletvekili aday adaylarımızı canı gönülden teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki 14 Mayıs seçimleriyle beraber Türkiye`mizin yeni yüzyılını inşa edeceğimiz bir sürece gireceğiz her birlikte. Türkiye`miz adına yeni projeler, yeni yatırımlarla inşallah ülkemiz bir çağı yeniden başlayacak, şahlanış dönemini hep birlikte gönül birliği içerisinde yaşayacağız. Dünden bugüne ülkemizin çeyrek asrına damgasını vuran siyasi partinin mensuplarıyız, dünyanın en güçlü siyasi hareketinin birer mensubuyuz. Her bir dönem yeni bir iddia demek, her bir dönem yeni bir heyecan demek" açıklamasında bulundu.
 
"Türkiye`de alışık olmadığımız siyasi bir konjonktürle karşı karşıyayız"
Ak Partili Makas, 20 yıllık süreçte önemli işlere imza atıldığını ifade ederek, "Biz inanıyoruz ki önümüzde ki dönem de inşallah hem Türkiye`miz hem de Çanakkalemiz hak ettiği yatırımlarla, hizmetlerle bir adım daha ileri gitmeye gayret gösterecek. Bizler Türkiye olarak dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan`ın mimarlığında önemli işlere imza attık. Yüksek politikadan dış politikaya, tarımdan sosyal ve kültürel yaşama, sağlıktan gençlik ve spora, savunma sanayiden mavi vatana kadar birçok kazanımlara imza attık. Biz isteriz ki; biz nasıl parti ayırt etmeksizin, insan ayırt etmeksizin hizmet ettiysek ak parti olarak yirmi yıl boyunca, bundan sonra ki süreçte de Türkiye`nin yeni yüzyılında iddiası olanlar aynı birleştirici güçle, duyguyla hareket etsinler. Fakat biz görüyoruz ki Türkiye`nin son yirmi yıl içerisindeki kazanımlarından rahatsız olan, bu kazanımlara her defasında çamur atmaya çalışan sakat bir zihniyetle karşı karşıyayız, umut ediyoruz ki bu sakat zihniyet kendisin çekidüzen verir. Bizler Ak Parti teşkilatı, siyasileri olarak milletvekillerimizle, bakanlarımızla, siyasi anlayışımızla azla insan ayırt etmeksizin inşallah yeni dönemde de hep birlikte devam edeceğiz. Şu an Türkiye`de alışık olmadığımız siyasi bir konjonktürle karşı karşıyayız; bir tarafta dünyanın en büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan, bir tarafta en büyük liderini çekemeyen sayısızca siyasi iddialarda bulunan kişiler" ifadelerini kullandı.
 
"Cumhuriyetimiz bir asırlık dönemde her türlü zorluğu yaşadı"
Ak Parti Çanakkale birinci sıra milletvekili adayı Ayhan Gider; "cumhuriyetimiz maalesef bir asırlık dönemde her türlü zorluğu yaşadı. Bir toplu iğne bile yapamayan halde teslim aldığı ülkeyi biz bugün İHA`larla, SİHA`larla, milli gemilerle ve sayamayacağım birçok milli üretimle şahlandırabiliyorsak bu yüzyılın eseridir. Bir parti kapatma davasından tutunda meclisin bombalanmasına kadar, akla hayale gelmeyecek iftiralar oldu. Dünyanın herhangi bir liderini bu kadar saldırının altına koysanız şimdiye yüz kere yıkılırdır, yalnız Recep Tayyip Erdoğan`ın güvendiği iki yer vardı; bir Allah bir millet. O ikisi de Allah`a şükür Recep Tayyip Erdoğan`ı hiç yalnız bırakmadı. Yurtiçi ve yurtdışındaki emperyalistlerin bu saldırıları bırakmaları düşünülemez, bugün itiraz edemeyen, yok diyemeyenlerin ancak şamatayla, dalgayla, alaya almak istedikleri; doğalgazımızdan petrolümüze inanmayan kim varsa yarın ben tutacağım Zonguldak`a götüreceğim, `Doğalgaz çıkıyor mu çıkmıyor mu?` görsünler. Bu bir fikir değil ki yanlış çıksın, bu somut bir gerçek" şeklinde konuştu.
 
"Cumhuriyet tarihine damga vurduk"
"Bu dava çok uzun bir hareket, öyle söylendiği gibi baharın gelmesiyle çiçeğin açmasıyla bitecek bir iş değil" diyen Ak Parti Çanakkale 2. Sıra Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu; "Bir tek şey bilirim; Recep Tayyip Erdoğan`ın lise yıllarımda belediye başkanı olmadan önceki İstanbul`la belediye başkanı olduktan sonraki İstanbul`unu bilirim. İstanbul`da bir belediye başkanı değişti, Türkiye`de her şey değişti. O dönem çöp dağları halindeki İstanbul vardı hatırlar mısınız? Gençlerimiz hatırlamaz. Allah`a şükür gençler için yaptıklarımızla Cumhuriyet tarihine damga vurduk" diye ifade etti.
 
"Ak Parti bir dava hareketidir"
İskenderoğlu kente yapılan yatırımlara ve önemlerine değinerek, "Ak Parti bir dava hareketidir, Ak Parti hak yolunda gidenlerin hareketidir, Cumhurbaşkanımıza olan vefamızın hareketidir. 2018 yılında özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleriyle ve kıymetli yol arkadaşım Bülent Turan`ın desteğiyle 2. sıra vekil adayı oldum, beş yıllık vekillik yaptım, Cumhuriyet tarihinin en uzun dönem çalışan meclisinde görev yaptım, birçok kanun çıkardık, birçok hayata dokunduk. Aynı benden önce gelen vekil arkadaşlarım gibi. Bu dava çok uzun bir hareket, öyle söylendiği gibi baharın gelmesiyle çiçeğin açmasıyla bitecek bir iş değil, biz yola devam diyoruz. Pandemi hemen arkasından savaşlar, bütün dünyanın uğraştığı ekonomik zorluklarla mücadele ettik. Tekrar Çanakkale adına övünerek söylüyorum; bir gün bile aksamayan 1915 Çanakkale Köprü`müzü açtık, Ayvacık Küçükkuyu Tünellerimizi, Eceabat- Gelibolu Tünellerimizi açtık, her ilçemizde OSB planlamamızı yaptık; birçoğu için adımlarımızı attık. Troya Müzemizi açtık Çanakkale`de; bu bizim için büyük bir övünç ve Çanakkale`nin toprağı ne kadar değerliyse, tarihinin altının da ne kadar ne değerli olduğunu biliyoruz. Tarihi kazılarımız devam ediyor. Benim en büyük hayalim; Troya Müzesi`ni açtığımız gibi Bigamıza kocaman bir müze yapmak. Bizim topraklarımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ayak izleri var, bizim topraklarımızda Aristoteles`in ayak izleri var, bizim topraklarımızda Fatih Sultan Mehmet`in ayak izleri var, bizim topraklarımızda Recep Tayyip Erdoğan`ın yatırımları, hizmetleri var. Beş yıllık hizmetlerimizin içerisinde bazılarının yirmi yıl hayal bile edemeyeceği işleri yaptık. Çanakkale gelişime ve istikrara oy verecek. 14 Mayıs`ta, yaşadığımız büyük andan sonra biz Cumhur İttifak`ı olarak bir an önce seçimleri bırakıp yola devam demek istiyoruz, deprem yaralarını sarmaya başlamak istiyoruz. Buradaki en büyük güvenimiz de; kıymetli milletimizin kalbinde atan memleket sevdası" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın)
 
Paylaş