havadurum

Ahmet Küçük, tüzük kurultayı için mücadele ediyor

CHP`de tüzük kurultayı toplamayı hedefleyen muhalifler, gerekli olan 256 delege imzasına ulaştığını iddia etti. CHP Çanakkale eski milletvekili Ahmet Küçük’de tüzük kurultayına destek veren isimler arasında. Küçük; “Çanakkale CHP örgütü bu sürecin dışında kalmayı tercih etmiştir” dedi. Ahmet Küçük’ün il örgütü kongresinden çok, tüzük kurultayı ile ilgilenmesi dikkat çekti.

938
Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav`ın öncülüğünde hareket eden muhaliflere destek verdiğini söyledi. Tüzük kurultayının toplanması talebiyle toplanan imzaların Çarşamba günü CHP Genel Merkezi’ne teslim edileceğini belirten Küçük; “Partinin daha demokratik kurumsal yapısının daha güçlendirilmesi açısından, geçmişte yapılan ve benimde katkıda bulunduğum hataların bir nebze düzeltilmesi ve kurumsal kimliğin güçlenmesi açısından çok olumlu bir yaklaşım. Buna kesinlikle destek veriyorum. Parti tabanı da zaten olumlu tepkilerini verdi ve imzalar toplandı. Tüzük kurultayının toplanması talebiyle imzalar, Çarşamba günü genel merkeze teslime dilecek. Herhangi bir sorun yok. Her şey yolunda” dedi.
 
“Demokratik bir yapı arayışındayız”
Muhalif grup olarak CHP’de bir kaos ortamı arayışında olmadıklarını ifade eden Küçük; “Tüzük kurultayının toplanması konusunda CHP Genel Merkezi’nin olması gerekeni yapacağını ifade etmesi ve bir zorluk çıkarmayarak hukuki olarak gerekeni yapacağını söylemesi sevindirici olmuştur. CHP’de bir kaos arayışında değiliz. Demokratik bir yapı olsun arayışındayız. Sanıyorum 45 gün içerisinde tüzük kurultayı toplanıp, demokratik bir ilerleme kaydedilecek” diye konuştu.
 
“Hiçbir delegeyi zorlamadık”
Gelinen noktada Çanakkale’nin tartışma sürecinin dışında kalmayı tercih ettiğini kaydeden Küçük, hiçbir partiliyi bu sürecin içine dahil etme yönünde bir zorlama yapmadıklarının altını çizerek şu şekilde konuştu: “Çanakkale’de belediye seçimleri öncesi çok gergin bir dönem var. Benimde zaman zaman içinde yaşadığım bir gerginlik. Çünkü çok gergin bir dönem yaşıyor. Çanakkale’nin kendi iç mücadelesine gömülmüş bir vaziyette. O nedenle, Çanakkale’deki arkadaşlar, bunu gündemine almamayı tercih ettiler. Takdir kendilerinindir, bir problem yok. Bizim kimseyi bu konuda zorlamamız söz konusu değildir. Çanakkale, tartışma sürecinin şimdilik dışında kalmayı istedi, ancak tüzük kurultayında tabii ki, olması gereken doğrunun yanında yer alabilecekleri konusunda ifadelerde bulundular.”
Paylaş