havadurum

Agrotech halka arz oluyor! İşte Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. halka arz detayları…

Agrotech halka arz fiyatı, tarihi, lot sayısı ve katılım endeksi uygunluğu gibi merak edilen detaylar da açıklandı. Peki, Agrotech halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Agrotech halka arz hangi bankalarda var? Agrotech halka arz gelirleri nereye kullanılacak? İşte Agrotech halka arz hakkında bilmeniz gerekenler…

1193

Gıda ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren Agrotech, halka arz ediliyor. Şirket, 300 milyon adet payını 5,21 TL fiyatla satışa sunacak. Halka arzda bireysel yatırımcılar en fazla 1000 lot talepte bulunabilecek. Agrotech hisseleri, 19 Kasım’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Agrotech halka arz gelirleri, Antalya serasının yenilenmesi, işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve sistemlerin revizyonu için kullanılacak.

Agrotech halka arz fiyatı ne kadar?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., 1 TL nominal değerli paylarını 5,21 TL sabit fiyat üzerinden halka arz edecek. Ek pay satışının yapılmayacağı halka arzda, toplam 300 milyon adet pay satışa sunulacak. Böylece, Agrotech halka arz büyüklüğü 1,56 milyar TL olacak.

Agrotech halka arz tarihi ne zaman?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., 15-16-17 Kasım 2023 tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirecek. Halka arzın sonuçları 18 Kasım 2023 tarihinde açıklanacak. Agrotech hisseleri, 19 Kasım 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.

Agrotech halka arz lot sayısı ne kadar?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle pay satacak. Buna göre, bireysel yatırımcılar en fazla 1000 lot (10.000 TL) talepte bulunabilecek. Talep toplama işlemleri, A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum üyesi banka ve aracı kurumlarda yapılacak.

Agrotech katılım endeksine uygun mu?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., katılım endeksine uygun değildir. Bu nedenle, katılım bankaları ve katılım fonları Agrotech hisselerine yatırım yapamayacak.

Agrotech halka arz gelirleri nereye kullanılacak?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., halka arz neticesinde elde edeceği tahmini 998 milyon TL net geliri, şu alanlarda kullanacak:

  • %40-50: Antalya serasının cam sera olarak yeniden inşası,
  • %40-50: İşletme sermayesinin güçlendirilmesi,
  • %5-15: Tüm bahçe ve seralarda var olan sistemlerin revizyonları.

Agrotech ne iş yapar?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., 2013 yılında kurulmuş bir şirkettir. Şirket, gıda sektöründe tarımsal ürünlerin ticareti, teknoloji sektöründe ise yazılım alanında faaliyet göstermektedir. Şirketin 2021 yılında 206,6 milyon TL hasılat, 30,7 milyon TL brüt kar elde ettiği biliniyor. (Haber Merkezi)

Paylaş