Ağaçlar neden kesildi?

Çanakkale`de Terzioğlu Vakfı`na ait bir arazideki çok sayıda ağacın kesilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Ağaçların yurt yapımı nedeni ile kesildikleri ileri sürülürken, konuyla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

1191
 
 
Çanakkale`de yine betonlaşma nedeni ile yine ağaçlar kesildi! Barbaros Mahallesi Şekerpınar Mevkii`nde Piri Reis Cami arkasında bulunan Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı`na ait arazideki ağaçların geçtiğimiz hafta sonu bir anda kesilmesi çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Çok sayıda ağacın bir anda kesilmesi nedeni ile araştırma yapan yöre sakinlerinin bölgede yurt yapılacağını öğrendikleri ifade edildi. Yapılan kesimler ile bölgenin en önemli yeşil alanlarından birini kaybettiğine vurgu yapılırken, yurt için ağaçların feda edilmesine ise bir anlam verilemedi. Ağaçların kökünden sökülmediği, gövdesinin toprak ile birleştiği kısmından kırılarak kesildiği, daha sonra da odun motoru ile küçük parçalara ayrıldığı görüldü. Hüseyin Akif Terzioğlu Çeşmesi`nin de içinde bulunduğu alanda, ağaçların sökülerek başka bir yere dikilmesi, sökülmeden ağaçlara uygun projelendirme yapılması gibi seçeneklerin düşünülüp düşünülmediği merak konusu oldu.
 
 
Çeşmedeki ince mesaj!
Öte yandan ağaçların kesilerek temizlendiği(!) yurt alanında bulunan Hüseyin Akif Terzioğlu Çeşmesi`ndeki 24 Ağustos 2000 tarihli dönemin Çanakkale Valisi Ekrem Özsoy, imzalı yazıda, “Vakfımızın kurucusu merhum Hüseyin Akif Terzioğlu`nun yaşamının son yıllarını geçirdiği çiftlik evi ve bahçesi, onun anılarını yaşatmak, hayırlarından yararlanan insanların, vefa sevgi ve şükran duygularını, huzur içinde ifade etmelerini sağlamak amacıyla park olarak düzenlenmiştir. Onu sevenler bu parkı korumalı, güzelleştirmeli ve asla bir ticaret hane haline getirilmesine izin vermemelidir” şeklindeki ifadeler dikkat çekiyor.
 
Paylaş