Afetin kaçınılmaz bir gerçek olduğu vurgulandı

ÇTSO Afet Koordinasyon Komisyonu Üyeleri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı'yı ziyaret ederek afetlerin kaçınılmaz bir gerçek olması üzerine görüşmeler sağladı.

499
İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, olası bir afet durumuna hazırlıklı olunması ve kayıpların en az seviyede gerçekleşmesi için ilgili kamu kurumları ve üyeler arasındaki koordinasyonun sağlanması amacıyla oluşturulan ÇTSO Afet Koordinasyon Komisyonu Üyeleri'ni makamında ağırladı.

Olası afet riskleri masaya yatırıldıÇTSO Afet Koordinasyon Komisyonu Üyeleri ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı arasında gerçekleşen görüşmede; afetlerin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareketle, Çanakkale'de meydana gelecek olası bir afet durumuna hazırlıklı hale gelebilmek için öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler, etkin ve hızlı bir şekilde uygulanacak acil eylem planları ile eğitimler doğrultusunda belirlenecek eksik ve ihtiyaçların tamamlanması konuları görüşüldü.

Aydeğer; "Çalışmalar ve planlarımız hakkında fikir aldık"
Görüşme hakkında değerlendirmelerde bulunan Komisyon Başkanı Armağan Aydeğer; "Hepimizin bizzat yaşayarak deneyimlediği gibi birçok afetin yaşandığı bir bölgedeyiz. Çanakkale de deprem, yangın ve sel gibi afetlerle karşı karşıya ne yazık ki. Buradan hareketle ve özellikle 6 Şubat'ı unutturmamak için ÇTSO olarak bir komisyon oluşturmuş ve afetler için eğitimlere öncelik vererek hazırlık çalışmalarına başlamıştık. Bugün de Çanakkale AFAD İl Müdürümüz Sayın İbrahim Tarı'yı ziyaret ederek kendisinin engin tecrübelerinden faydalandık. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve planlarımız hakkında fikir aldık. Birlikte el ele vererek üyelerimizin farkındalığını arttırmak, Çanakkale'mizi afetlere hazırlıklı, kayıp ve hasarları minimuma indirgeyecek şekilde eylem planı oluşturulmuş bir hale nasıl getirebiliriz konularını istişare ettik. Bizlere her zaman destek olacaklarını ve koordineli bir biçimde her aşamada birlikte hareket edebileceğimizi ilettiler. Kendilerine nazik ev sahipliği için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tarı; "Canla başla çalışıyorlar"
Gerçekleşen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren İbrahim Tarı; "Afet gündemini ve Çanakkale'nin afet bölgesinde olduğunu hiçbir zaman gündemden düşürmediği için ÇTSO Yönetimine özellikle teşekkür ediyorum. Bu konuda çok büyük bir farkındalık yaratmak için canla başla çalışıyorlar. Bu uğurda böyle anlamlı bir Komisyon kurulması afete hazırlıkta bizi birkaç adım ileriye taşıyacak. Çanakkale AFAD olarak biz de bu süreçte her zaman kendilerine elimizden gelen desteği vereceğiz. Koordineli bir şekilde önce en yakınlarımızı sonra tüm İli bilinçli, eğitimli ve afetlere hazırlıklı bir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ziyarette; Komisyon Başkanı Armağan Aydeğer, Başkan Yardımcısı Saniye Öfekler Elmas, Komisyon Üyesi Birce Bilici Şimşek ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.
(Dilan Kaynak)

Paylaş