Adı var, kendi yok işçi!

Bazı kurumlar vardır ki, insanların dikkatini pek çekmez. Çünkü oralarda işler kendiliğinden yürür gider. Ama, bugün okuyacağınız haberde de göreceğiniz gibi bir çok gariplikler de böyle yerlerde yaşanır.

1525
Kurumun adı; Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi... İddia şu; hizmet alımı karşılığı kurumda çalıştığı iddia edilen iki kişiden birisinin, hiç işe gelmediği ve kimse tarafından tanınmadığı. Ancak, maaşını tıkır tıkır aldığı. Kütüphane Müdürü Osman Zeki Çoşar’ın işe aldığı M.Z adlı kişiyi bilen ve tanıyan yok ama, bu kişi maaşını alıyor. Hizmet alımıyla çalışan diğer işçi ise düzenli olarak işe gelip gidiyor. Kurum çalışanlarının dikkatini çeken bu olay karşısında şaşırdıkları ve konuyu biraz araştırdıklarında, M.Z.’nin SKG kayıtlarında da çalıştığı gözüküyor.
 
Bu zamana kadar ‘bankamatik memur ve işçi’ haberini görmüştük, ama bunu ilk kez görüyoruz. Kimsenin tanımadığı ve bilmediği bir kişi çalışıyor gibi maaş alıyor ve de sigortası da yatıyor. Çalışan sayısının yetersiz olduğu ve yetersiz personelle zor zar işlerin gittiği bu kurumda böyle bir olay yaşanması şaşkınlık veriyor.
 
Şimdi gözler Çanakkale Valiliğinde... Çalışanların sıkıntılı olduğu bu süreçte yaşananlar merak ediliyor.
Paylaş