Adaylar son güne kadar sahadaydı

665

 Heyecanla beklenen 31 Mart Yerel Seçimleri dün son buldu. Seçim takviminin belirlenmesi ile çalışmalara başlayan ilçe ve belde Belediye Başkan adayları son güne kadar çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüler. CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, 29 Mart Cuma akşamı Kepez Meydan’da miting yaparak il ve Belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.  Arslan, vatandaşları oy vermeye çağırdı. CHP Eceabat Belediye Başkan adayı Metin Övün 30 Mart Cumartesi günü Eceabat İskele Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. Düzenlenen mitinge CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Milletvekili Özgür Ceylan ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da katıldı. CHP Biga Belediye Başkan adayı İsmail Işık, seçimlere saatler kala binlerce Bigalı ile birlikte ‘Büyük Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi.

 
“Seçim sonrasında da duruşumuzu hiç bozmayacağız”
Seçim finalini, Kepez’de düzenlenen mitingle yaptı.  Seçim çalışması boyunca emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan;  “Seçim süreci boyunca tüm Kepez’i gezdik. Gezdiğimiz her yerde büyük kalabalıklar bizi coşku ile karşıladı. Kahvelere, sokaklara sığmadık. Final toplantımızı Kepez Meydan’da yapıyoruz. Hepinize bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar projelerimizi ve yapacaklarımızı konuşacağım demiştim. Bu duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Çizgimizi hiç bozmadık. Hiçbir saygısızlık yaşamadık, hep beraber halkımızla kucaklaştık. Siyaset 3 aylık ancak dostluk bir ömür boyudur. Bu yüzden duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Seçim sonrasında da duruşumuzu hiç bozmayacağız. Kardeşçe, kol kola hep birlikte ilerleyeceğiz” dedi.
 
“İşsizlik ve yoksulluğa son vereceğiz”
Seçim finalini Eceabat İskele Meydanı’nda düzenlenen mitingle yapan CHP Eceabat Belediye Başkan adayı Övün; “Söylemlerimiz belli, biz ilçemizde huzur istiyoruz. İşsizlik ve yoksulluğa son vereceğiz. Barış, huzur ve mutluluk lazım. Biz buna hazırız. Bizleri zayıf gösterme gayesinde olanlar burayı görsünler. Seçildiğimde sen ben değil, bütün Eceabat kazanacak. Sandığa giden her bir oy bizim için değerli. Kimseyi yargılamayacağız. Yarında, öteki günde sadece bize oy verenlere değil, tüm Eceabatlı hemşerilerimizle bir ve beraber olacağız. Hangi partiye oy verirse versin, saygıda sorun etmeyeceğiz” dedi.
 
“Mutlu Biga’nın gülen insanları biz olacağız”
CHP Biga Belediye Başkanı Işık seçim finalini Biga’da binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle tamamladı. Yürüyüş sonunda Şehir Parkı önünde konuşan  Işık, tüm Bigalılara teşekkür ederek; “Kıymetli dostlarım. Sevgili Bigalılar. Gönüldaşlarım, yoldaşlarım. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün bir tarih yazdınız. Bu birlik ve beraberliğimizi kıskananalar çatlasın.  Hepinizden Allah razı olsun. Yarın da okullarda sandıklara sahip çıkacağız. Yarın akşam mutlu Biga’nın gülen insanları biz olacağız. Bir kez oldu. Bir kez daha olacak. Biz hak ettik. Çalıştık. Kimseyi karalamadık. Yalan konuşmadık. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah’a emanet olun” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş