Adaylar sahaya iniyor.

Yerel seçimlerin yaklaşmasına bağlı olarak siyasi partilerde aday başvuruları hız kazandı, kesinleşen adaylar boy göstermeye başladı.
Seçimin heyecanı biraz daha kendisini hissettiriyor.
CHP birçok ilçe ve belde de adaylarını kesinleştirdi
Merkez ilçe adayının kim olacağı büyük bir merakla bekleniyor, adata nefesler tutuldu.
AKP’nin merkez ilçe aday adayları başvurusu konusunda geçen hafta bir yoğunluk yaşandı.
Aday adayları içersinden AKP tabanında çok heyecan yaratan bir isim şimdilik gözükmüyor
Merkez ilçe AKP tabanı, Milletvekili Mehmet Daniş’e endekslenmiş gözüküyor.

908
3 dönemdir Çanakkale Milletvekili olarak görev yapan Mehmet Danış açısından genel siyasi faaliyetler dışında vatandaş nezdinde onlara dokunmak, bire bir ilişkiler geliştirmek bağlamında dikkate değer bir performansının olduğunu söyleyen vatandaş sayısı çok da fazla değil.
Danış böylesi bir handikap ile adaylık sürecine dahil olacak.
AKP genel merkezinin kamuoyu yoklamaları itibarıyla varacağı sonuç, bu kapsamda Danış nezdinde yeniden bir değerlendirme ihtiyacını gündeme getirebilir.
AKP aday belirleme konusunda ciddi bir sıkıntı içersinde.
3 dönem milletvekilliği yapmış bir kişinin kamuoyu algısının çok daha farklı düzeyde olması gerekir.
Tayyip Erdoğan, kamuoyu yoklamalarında bu durumu göz önünde bulunduracaktır, buna uygun bir performans bulamazsa; B planını devreye sokması kuvvetle muhtemeldir.
Bu plan da; popülaritesi yüksek, dışarıdan bir adayın belirlenmesi olabilir.
CHP kendi içersinde süreci doğru yönetememesine rağmen adaylarının performansı itibarıyla olumsuzlukların çok fazla darbesini yemeden bu günlere geldi.
Belirlenecek aday sonrasında bazı taşların yerinden oynayabileceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.
Buna rağmen önemli bir sarsıntınsın yaşanması pek olası değil.
Bu noktaya ulaştığımızda benim de söyleyecek bir çift lafım olacak.
Yerel seçimler sürecinin şimdiki aşamasında siyasal partilerin  performansından ziyade partiler dışındaki aktörlerin daha aktif bazı müdahalelerine  ve    faaliyetlerine tanıklık etmekteyiz.
Seçim atmosferinin olgunlaşmasıyla özelikle AKP yandaşı siyaset dışı aktörlerin  etki alanlarının gücü gün geçtikçe zayıflayacak.
Asli unsurlar siyaset sahnesinde yerini alacaklar ve yandaş, yanaşma dezenformasyon etkisini kaybedecek.
Ülgür Gökhan ile CHP geçen seçimlerde son derece başarılı bir kampanya yürüttü.
Ülgür Gökhan bu dönem kazanmış olduğu deneyimlerinde avantajlarıyla başarılı bir kampanya ile, projelerini kamuoyuna ileterek , geçmiş dönemin hesabını Çanakkale halkına bütün şeffaflığı ile verip başarılı bir halkla ilişkiler çalışmasına imza atacaktır.
Ülgür Gökhan dışındaki diğer adaylar açısından bu süreç daha zor.
Zaten Gökhan’ın daha kuvvetli bir aday olmasının ardındaki gerçeklerden biri de bu avantajlı yönü; yani halkla ilişkiler performansının oldukça yüksek olması.
Ayrıca Gökhan’ın yerel yönetim açısından; demokrasi, barış, eşitlik, adalet, birlikte yönetme, sosyal belediyecilik gibi temel kavramlardaki hassasiyeti, Gökhan’ı bir adım daha öne çıkarmaktadır.
Çanakkale Belediyecilik anlamında önemli mesafeler kat etmiş bir kent olarak önümüzdeki dönemde sosyal politikalarla öne çıkacak bir belediyecilik faaliyetinin ağırlığı yeni dönem açısından önemli bir avantaj olacaktır.
Gökhan’ın yeni dönemi bu hedef ile ele alması kendisine önemli kazanımlar sağlayabilir.
Siyasal gelişmelerin ülkemizde çok dinamik ve bir o kadarda kompleks bir karakterde olduğunu unutmadan gelişmeleri izleyeceğiz.
Paylaş