havadurum

Aday adaylığı yarışı hızlandı

1159

 Yaklaşan erken seçim tarihi ile birlikte Milletvekilliği için aday adaylığı açıklamaları da hız kazandı. Partiler, 5 Mayıs tarihine kadar aday adaylığı başvurularını alacaklarını açıklarken, aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine göre aday başvurularının 21 Mayıs tarihinde yapılacağını açıkladı. AKP’de hafta sonu yeni aday adaylığı açıklamaları yapılırken, CHP’de ise ilk aday adayı bugün yapacağı bir basın toplantısı ile aday adaylığını duyuracak. İyi Parti’de ise Kurucu Başkanlar görevlerinden istifa ederek aday adaylıklarını açıkladılar. 


AKP’de isimler netleşiyor
AKP cephesinde yeni aday adaylığı açıklamaları yapılırken, aynı zamanda kulislerde birçok isim konuşuluyor.  AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yeniden aday adayı olacağı belirtilirken, Milletvekili Ayhan Gider’in aday adayı olup olmayacağı sessizliğini koruyor. AKP’de aday adaylığını duyuran ilk isim AKP eski İl Yöneticisi Timur Ay oldu. Aynı zamanda Meryem Doğrusoy’un da resmi olarak aday adaylığı başvurusunda bulunduğu belirtilirken, Fatma Aydoğan Bektaş hafta sonu partisinin il binasında yaptığı açıklama ile aday adaylığını duyurdu. AKP Kulislerinde aday adaylığında, ‘Mehmet Özkurnaz, Esra Yüksel, Sebahattin Güner, İbrahim Köşdere, Erdoğan Madak, Ahmet Yonar, Mustafa Akkuş’ isimleri geçiyor. 

CHP’de ilk açıklamada Ural’dan
CHP’de ilk aday adaylığı açıklaması bugün eski Milletvekili adayı Metin Ümit Ural tarafından yapılacak. Ural, bugün saat 13’de partisinin il binasında aday adaylığını resmen açıklayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile mevcut Milletvekili Bülent Öz’ün “bir dönem daha” diyerek aday adaylığı başvurusu yapmaları bekleniyor. Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan’ın aday adaylığı için görevinden istifa ettiği öğrenilirken, eski dönem Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ahmet Küçük’ün de aday adayı olarak CHP kulislerinde isimleri geçiyor. 

İyi Parti’de Uz’a kesin aday gözüyle bakılıyor 
İyi Parti’de Kurucu Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan’ın ardından kurucu İl Başkanı Dehmen’de geçtiğimiz günlerde aday adaylığı için istifasını sunmuş, Dehmen gazetemize yaptığı açıklamada çok sayıda ismin partilerinden aday adayı olmak istediğini söylemişti. Çan İlçe Başkanı Zeki Yılmaz, Biga İlçe Başkanı Tamer Ergün, il Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Yarıcı’nın aday adaylığı için görevlerinden istifa etikleri öğrenilirken, parti kulislerinde İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz’un birinci sıradan aday adayı olacağı konuşuluyor.
(Eren Aşnaz)
Paylaş