"Adalet ve demokrasi kazanacak"

417

Halkların Demokratik Kongresi`ne (HDK) yönelik sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınları ile Tekirdağ, Çanakkale ve Ayvacık`ın Küçükkuyu beldesinde çok sayıda isim gözaltına alındı. Çanakkale`de; HDP Eş Başkanı Ömer Faruk Kırnıç, HDP İl Yöneticileri Seza Büyükkılıç, Turgut Haskan, Demokratik Bölgeler Partisi eski İl Eş Başkanı Veysel Kutluay ile Emek Partisi Ayvacık İlçe Yöneticisi Aytekin Bulut gözaltına alındı. Halkların Demokratik Partisi Çanakkale İl Örgütü- Yeşil Sol Parti Çanakkale İl Örgütü konuya ilişkin yapılan ortak basın açıklamasında; "Tutuklanan eşbaşkanımız ve İl yöneticilerimiz başta olmak üzere bu faşist iktidar tarafından hapsedilen tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşmaları için her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve siyasi sürecin öznesi ve takipçisi olacağımızı bildiririz." diye belirtildi.

"22 kişi gözaltına alındı"
Yapılan açıklamada, operasyonlarda Çanakkale`den de gözaltıların olduğu belirtilerek; "Tekirdağ merkezli siyasi baskı operasyonunda Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ`da ev baskınları ile 22 kişi gözaltına alınmış ve 26 Mayıs tarihi itibariyle 19 kişi tutuklanmış, 1 kişi ev hapsi tedbiri ile, 2 kişi de adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. HDP Çanakkale İl eşbaşkanımız Ömer Faruk Kırnıç, İl yöneticilerimiz Turgut Haskan ve Seza Beytaş da tutuklananlar arasındadır." ifadelerine yer verildi.

"Partimize karşı hedef gösterici bir kampanya yürütülmüştür"
Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen birçok ihlalin olduğu ifade edilen açıklamada; "Yoldaşlarımız asılsız iddialarla, uydurma gizli tanık ifadeleri ile siyasi ve sivil toplum faaliyetlerinden dolayı özgürlüklerinden mahrum bırakılmıştır. Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından operasyonun yapıldığı sabah gözaltına alınanlar terörist ilan edilmiş ve aynı gün yandaş basında dosya içeriği sızdırılmış ve manipülatif haberlerle kamuoyunda partimize karşı hedef gösterici bir kampanya yürütülmüştür. Dosya kapsamında yoldaşlarımıza yöneltilen soruların içeriği tamamen dernek, sendika, emek ve demokrasi güçleri, ve siyasi parti çalışmalarına dair olup yasal çerçevede yürütülen hak arama ve örgütlenme faaliyetleri kriminalize ve terörize edilmeye çalışılmaktadır." denildi.

"Mücadelemize devam edeceğiz"
Açıklamada, bu süreçte her türlü hukuki yola başvuracaklarını ve takipçisi olacaklarını belirtilerek; "Seçim sürecinde yapılan bu operasyon partimizin tek adam rejimini yıkma konusunda gösterdiği kararlı tavra ve örgütlü mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır. HDP Çanakkale olarak halkımızın iradesini teslim almaya çalışan tüm operasyonlara ve baskılara rağmen buradayız, kararlılık ve cesaretle mücadelemize devam edeceğiz. Tutuklanan eşbaşkanımız ve İl yöneticilerimiz başta olmak üzere bu faşist iktidar tarafından hapsedilen tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşmaları için her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve siyasi sürecin röznesi ve takipçisi olacağımızı bildiririz. 28 Mayısta tüm tutsak arkadaşlarımız için, özgürlüğümüz, haklarımız, yaşamımız için sandıklara, tek adam rejimini yıkmaya gideceğiz. Buradayız, bizler kazanacağız, adalet ve demokrasi kazanacak" ifadelerine yer verildi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş