"Adalet herkese lazım olacak"

864
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, belediyede, Cuma günü mesai bitimine yakın polislerce gözaltına alındı. İki belediye çalışanı ile birlikte gözaltına alınan Başkan Balkan, 30 saati aşkın gözaltı ve ifade işlemleri sonunda serbest bırakıldı. Balkan`ın bırakılmasının ardından CHP`deki tepkiler ise dinmedi. Seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alınmasına demokrasiye ve milli iradeye müdahale olarak değerlendiren CHP`liler, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan`a sahip çıktılar. 
 
Balkan; "Çamur at izi kalsın"
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hak, hukuk ve adalet sonunda kısmi de olsa yerini buldu. Eminim ki değerli çalışma arkadaşımız Metin için de adalet tecelli edecektir. Ben ve mesai arkadaşlarım göreve geldiğimiz günden beri hak, hukuk ve adalet diyerek halkımıza hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bizlere yöneltilen bu `Çamur At İzi Kalsın` politikasını bir kez daha bozduk, bozacağız. Bu süreçte benim, ailemin ve ekibimin yanında olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 
 
CHP İl Başkanı Ural; "Siyasi baskılar bizi yıldıramaz" 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural; "İktidarın yeni yöntemi CHP` li Belediyelerimiz ve Belediye Başkanlarımız üzerinden algı yönetimi yaratarak ekonomideki kötü gidişi, siyasi krizi, işsizlik, toplumsal sorunları gizlemek, siyasi baskı kurmak ve güç gösterisi yaparak gündemde kalmak olduğunu görüyoruz. Küçükkuyu Belediye Başkanımız Sn. Cengiz Balkan 3. dönem Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan, Ege`nin başladığı yer olarak bilinen, nüfusu yaz aylarında kış nüfusunun 5 -6 katına ulaşan, tüm ülkemiz insanının gelip geçerken uğradığı bir yakınının yaşadığı ağırlıklı olarak yaz aylarında herkesin gezip görmek istediği bir beldemizdir. Küçükkuyu Belediyemize, Belediye Başkanımıza yapılan bu itham manidardır. Bir yıl önce yaşanan bir iskan probleminin binada yaşayanlar dışında birileri tarafından, binayla ilgileri olmamasına rağmen farklı noktalara çekilmeye çalışılması ve yaşanan soruşturmaya sözümüz yok..Biz bu konunun bir Cuma günü saat 17.00 den sonra gözaltı yapılarak bu hale getirilmesini algı yönetimi yapılmasını yadırgıyoruz ve sözümüz buna" dedi. 
 
"Yandaş kanallarda haber yapılarak algı oluşturuldu"
"Belediye Başkanımız, İmar Müdürümüz ve İmar personeli her istenildiğinde savcılık tarafından çağrılabilir ve ifade verebilirlerdi" diyen Ural, "Ne oldu, bir operasyonla göz altına alındılar, bekletildiler ve yandaş TV kanallarında haber yapılarak algı oluşturuldu. Sonuç, Belediye Başkanımız ve İmar Müdürümüz serbest bırakıldı, bir Belediye personeli tutuklandı ve yargılanacak. Biz inanıyoruz ki arkadaşımızda bu işten alnının akıyla çakacak" dedi. 
 
"Adalete güveniyoruz"
"Adalet her durumda yerini bulacak" diyen Ural, "Bizler yüce Adalete güveniyoruz. Yetkili makamlarca çağrıldığında her zaman ifadeye gidebilecek durumda olan Küçükkuyu Belediye Başkanımız Sn. Cengiz Balkan gözaltı kararıyla manidar bir şekilde Cuma akşamüstü gözaltına alındı, yanında olduk, yalnız bırakmadık sorgusu yapıldı serbest bırakıldı ve tekrar görevinin başına döndü. Kimse unutmasın ki; adalet er yada geç yerini bulacaktır ve adalet bir gün adaleti işletmeyen güç zehirlenmesine yakalananlara da gerekecek ihtiyaç duyacaklardır.. Bu saldırıların devam edeceğini, Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışına karşı bir mücadele başlatıldığını düşünüyoruz. Küçükkuyu Belediye Başkanımız Sn. Cengiz Balkan ve CHP`li hiç bir Belediye Başkanımız yalnız değildir..Siyasi baskılar bizi yıldıramaz ve boyun eğdiremez" dedi. 
 
Öz; "Adalet bir gün herkese lazım olacak"
Ayvacık CHP İlçe Başkanı Emre Öz ise, "Hakkında bir sürü iddaa olan şaibeli birinin ihbarı ile cuma akşamüstü manidar bir şekilde makamından alınan Küçükkuyu Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan makamına geri döndü. Belediye personeli Musa abimiz de görevinin başındadır. Tek üzüntümüz Metin abi için adaletin biraz geç geleceğidir. Zor zamanda yanımızda olan İl Başkanımızdan, Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimizden, Yüksek Disiplin Kurulu Üyemize, İlçe Başkanlarımızdan, Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Gençlik Kolları ile Kadın Kollarımıza, İl Genel Meclis Üyelerimizden, Belediye Meclis Üyelerimize en çokta Ayvacık ve Küçükkuyu lu hemşehrilerimize CHP Ayvacık İlçe Örgütü adına minnettarım. Teşekkür ediyorum. Adalet bir gün herkese lazım olacak" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş