Acıları tatlıya bağladık...

51`inci Uluslararası Troia Festivali kapsamında Bienaldeyiz Grubu tarafından organize edilen Dilek Bağı etkinliğinin ardından Mimar İsmail Erten tarafından katılımcılarla kent kültürü ve kimliği üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Türkiye`de birlikte yaşaman güzel örneklerinden birini veren Çanakkale`nin hangi inanç ve etnik gruplardan oluştuğu, tarihsel gelişimi ve bugüne üzerine yapılan söyleşinin ardından bir de aşure ikram edildi.

548
Uluslararası Çanakkale Bienali bünyesinde kurulan ve ilk etkinliğini 51`inci Uluslararası Troia Festivali kapsamında yapan kent kadınlarından oluşan Bianeldeyiz Grubu, yğun etkilere imza attı. Önceki gün yapılan Dilek Bağı etkinliğinin ardından Halk Bahçesi`nde bulunan Mini Tiyatroda Mimar İsmail Erten ile Kent Kültürü ve Kimliği üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Kentte yaşamış Musevi ve Levantenlerden, Alevileri ve Müslümanlara kadar olan geniş bir yelpazede kentlileri anlatan Erten, kentin kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği evreleri anlatarak, “Aslında Çanakkale hep devinim halinde olmuş bir kenttir. Çanakkale bir geçiş güzergahındadır ve gelen, gidenler, yerleşenler vs gibi hep bir kültür etkileşimi içinde olmuştur. Dolayısıyla kent kültürü de bu değişimlere bağlı olarak etkilenmektedir” dedi.
 
 
Acıları tatlıya bağladılar
Söyleşinin ardından, “Acıları tatlıya bağlamak” sloganı ile İHD ve Çanakkale Cem Evi`nin de katkıları ile aşure ikram edildi. Çok sayıda katılımcı aşurelerini yerken diğer taraftan da yine kentlilik, kent kültürü ve bilinci ile Çanakkale üzerine sohbetler ettiler.
Paylaş