Açanal’dan kadınlara miting çağrısı

Çanakkale Kadın Platformu Sözcüsü Özlem Ergun Açanal, AKP`nin uyguladığı yanlış politikaları protesto etmek amacıyla düzenlenen `Çanakkale Direniyor` temalı mitinge katılması için kadınlara çağrı yaptı.

1239
Yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, yasaklar, yüzsüzlük, hırsızlık, yalan, talan ve kirliliğe karşı çıkmak için `Çanakkale Direniyor` mitingine tüm Çanakkaleli kadınlara davet eden Çanakkale Kadın Platformu Sözcüsü Özlem Ergun Açanal; “İktidarda on birinci yılını tamamlayan AKP, gizli ortağının da yardımıyla, örneklerine ancak tek parti diktatörlüklerinde rastlanan, eskisinden bile daha baskıcı, daha otoriter, daha totaliter bir rejim kurdu. Toplumsal yaşamı dinsel muhafazakarlıkla kuşattı, halkı dini referanslarla yönetmeye kalktı.Sadece işimizin değil, güvencesizleştirilen geleceğimizin, açlık sınırının altına mahkum edilen yaşamlarımızın, Taşeron Cumhuriyeti’nde yok olan hayatlarımızın hesabını soracağız! Bugüne kadar emeğimizin değerini hor görenlerle, onurumuzla oynayanlarla, evlerimizin içine kadar girip bizleri denetlemeye kalkanlarla hesabımız bitmedi, o koltuklarında oturdukları sürece de bitmeyecek! Hangi taşı kaldırsak altından pislik kokusu yükseliyor. Yolsuzluğun, yoksulluğun, zulüm düzenini kuranlar, tutuştukları saray kavgasında çamurun içinde debelenmeye devam etsinler…bizler onların bize yaptıklarını unutmamaya ve hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Mitingte buluşalım”
Çanakkale`de organize edilen mitingin 18 Ocak Cumartesi günü saat 12.30 Salıpazarı`ndan başlayacağını ifade eden Açanal; “2013`de kız çocukları okula daha az gitti. Lise yönetmeliği çocuk evliliklerini teşvik edecek şekilde değiştirildi. Bakanlık: ‘Kız on beş yaşına ulaştı mı evlendirilmelidir. Evlenmezse aileyi güç durumda bırakabilir. Böyle olacağına kızın ölmesi daha iyidir‘ dedi. merdivenler, sıralar, kantinler, yurtlar, yemekhaneler, okullar hatta öğrenci evleri bile ayrıldı karma eğitimin kaldırılması gündemden düşmedi.cinsel istismarcılar hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Yaşadığımız tüm krizlerin bedelini kadınlar iki kat daha fazla ödedi. Bu nedenle direnmeyi bilen, onurlu yaşamayı bilen, aydınlık yarınlar bekleyen güzel Çanakkale kadınını yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, yasaklar, yüzsüzlük, hırsızlık, yalan, talan ve kirliliğe karşı çıkmak için `Çanakkale Direniyor` mitingimize bekliyoruz!” diye konuştu.
Paylaş