“Zamlar geri alınsın!”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilmesini istedi.

473
Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından Çanakkale’de siyasi partilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri de eylemler yaparak zamları protesto ediyor. Emek Partisi İl Örgütü, bugün saat 17.00 de Cumhuriyet Meydanı’nda zamlara karşı yapacağı protesto eylemi için halka çağrı yaptı.
 
Son zamları protesto edeceklerini belirten Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yetkilileri; “Başbakan açıklıyor: ‘Türkiye ekonomisi 2011 yılında yüzde 8.5 büyüyerek, Çin’den sonra dünyada 2. oldu.’ Böyle ise bu zamlar niye? Başbakanın Türkiye’nin ekonomik büyüme hızında, dünya ikinciliğini açıkladığı günlerde başımıza sağanak gibi, dolu gibi zamlar yağdı. Benzin, elektrik, doğalgaz yüksek oranlarda zamlandı. Arkası daha da gelecek… Şimdi soruyoruz: İşçilere, köylülere, memurlara, küçük esnaf ve bütün emekçilere; Sizin ekonominiz ne kadar büyüdü? Ücretleriniz-geliriniz ne kadar arttı? Hayatınız iyileşti mi? Refahınız büyüdü mü? Çocuklarınıza daha çok harçlık verebiliyor muyuz? Türkiye’nin büyümesinden sizlerin/bizlerin payına ne düştü? Emekçiler açısından gerçek olan, giderek daha çok yoksullaşma ve sefalettir. Hayatının zorlaşması, yoksulluğun artmasıdır” dediler.
 
“Zamlara ve baskılara hayır demek için birleşelim!”
Zamlara ve baskılara hayır demek için Çanakkale halkını Cumhuriyet Meydanı’na davet eden Emek Partisi İl Örgütü yetkilileri şu şekilde konuştu: “Evet, Türkiye’de birileri büyüdü, palazlandı ve hatta obezleşti. Büyüyenler; tekelci sermaye, holdingler, siyasi iktidarın çevresine yığılmış bir avuç azınlıktır. Ekonomide iki Türkiye var. Birisi; büyük sermayenin Türkiye’si, diğeri; emeğin/emekçinin Türkiye’si. Bu nedenle, büyüyen yalnızca sermayedir. Hayatı zorlaşan, ekmeği küçülen, ücreti azalan ise emekçilerdir. Bizler açısından, emekçiler açısından gerçekten büyüme, aklımızı ve bilincimizi, gücümüzü ve örgütlerimizi, eylemlerimizi ve mücadelemizi birleştirmekten geçmektedir!... Zamları geri aldırmanın, insanca ve onurlu bir yaşam kurmanın, demokrasi ve özgürlükleri elde etmenin tek yolu birleşmekten, örgütlenmekten, ayağa kalkarak mücadeleden geçmektedir!... Şimdi alanlara çıkmalıyız! Seslerimizi, sloganlarımızı, ellerimizi birleştirmeliyiz! Biz emekçiler; elektrik, mazot, doğalgaz ve suya zam istemiyoruz. Zam yapılacaksa ücretlere yapılmalıdır. Vergiler emekçilerden değil, sermayeden alısın. Sağlık ve eğitimden alınan katkı paylarının iptal edilmesini istiyoruz. Zamlara, baskılara hayır demek için birleşelim!”
Paylaş