“Yolsuzluğa karşı sokağa çıkıyoruz”

Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Erol Ercan Adsız, 17-25 Aralık “yolsuzluk” iddiaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Emek Partisi olarak, hükümetin bu saldırgan, kutuplaştırıcı, siyasal gericiliği esas alan politikalarının karşısında, emperyalizme, savaşa ve gericiliğe karşı demokrasi mücadelesini güçlendirmek için tüm toplumsal kesimleri ortak mücadeleye ve birleşmeye çağırıyoruz” dedi. Adsız ayrıca, bugün saat 18`de İskele Meydanı`nda buluşma çağrısı yaptı.

1078
Emek Partisi İl Başkanı Erol Ercan Adsız, 17-25 Aralık 2013 yılında yapılan operasyonla ortaya çıkan ve tam bir yıldır ülkenin en önemli gündem maddesi haline gelen yolsuzlukla mücadele etmeye çağırdı. AKP iktidarını sert sözlerle eleştiren Adsız, “17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası öncesinde, AKP hükümetinin iktidarını korumak için toplumsal çatışmalardan muhalefete, polis başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerinin öldürme dahil şiddet uygulamasından kaçınmadığı ve bu şiddeti savunduğu bir ortamdayız. Bugün Cumhurbaşkanı olan Erdoğan dönemi de dahil AKP hükümeti, emek düşmanı, halk karşıtı, anti-demokratik, özgürlükleri kısıtlayıcı, kamu kaynaklarını talan politikalarına karşı duran tüm kesimlere, `paralelci, darbeci, lobici` şeklinde sıfatlandırmalarla toplumsal muhalefeti engellemeye çalışmaktadır. Tüm bu yaşananların ardından; Yolsuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe karşı; halk için bütçe ve insanca yaşanabilir çevre talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz” dedi.
 
18`de İskele Meydanı`nda
“Demokrasinin en temel göstergeleri; işçi sınıfı, emekçiler ve tüm halkın devlet yönetim mekanizmasına katılabilmesi; yasama, yürütme başta olmak üzere tüm yönetim faaliyetlerini denetleyebilmesi, örgütlenme ve siyasal özgürlükleri kullanabilmesi, basın ifade ve toplu gösteri haklarını kullanabilmesidir” diyen Adsız, “Son yıllarda polisin, askerin öldüresiye müdahale etmediği tek sokak gösterisi yoktur. Grevler yasaklanmış, sendika üyeliği adeta fiilen `illegal örgüt` üyeliğine dönüşmüş durumdadır. Emek Partisi olarak, hükümetin bu saldırgan, kutuplaştırıcı, siyasal gericiliği esas alan politikalarının karşısında, emperyalizme, savaşa ve gericiliğe karşı demokrasi mücadelesini güçlendirmek için tüm toplumsal kesimleri ortak mücadeleye ve birleşmeye çağırıyoruz. 17 Aralık (bugün) saat: 18.00`da İskele Meydanı`nda buluşalım” şeklinde konuştu.
Paylaş