“Yine çatışma; yine genç ölümler ve yine acı...”

Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Örgütü, hükümetin uyguladığı politikaların, savaş ve çatışma ortamını adeta körükler mahiyette olduğunu ifade etti.

470
Hakkari’de meydana gelen saldırılar nedeniyle AKP hükümetini suçlayan Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Örgütü yetkilileri; “Siyaset gündeminde Kürt sorununun çözümüne dair çeşitli tartışmalar yürütülürken, sürdürülen siyasi ve askeri operasyonlardaki ısrar, çözüme dair umutları da azaltmaktadır. Dün itibariyle başlayan sıcak çatışmalarda 18 gencimiz daha yaşamını yitirdi. Bitirilmeyen bu savaşın bir sonucu olarak yaşamını yitiren 18 gencimize, bu savaşın bitmesi için daha kaç genç eklenmesi gerekiyor? Hükümetin uyguladığı politikalar, bu savaş ve çatışma ortamını adeta körükler mahiyettedir. Tüm toplumsal kesimler, çatışma sürecinin sonlandırılarak, siyasal zeminde Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini defalarca ifade etmektedirler. Üstelik siyasal çözüm zemini için en uygun dönemde AKP hükümeti baştadır. Ama sorunun çözümü için adım atıyormuş gibi yapıp, çözümden geri durarak, savaş ortamını adeta tetiklemektedir. Askeri ve siyasi operasyonlar ısrarla devam ediyor. Oysa bu coğrafyanın, bu coğrafyada yaşayan halkların artık yeni acılara tahammülü kalmamıştır. Gelen her ölüm haberi acıyı artırmaktadır ve olası bir savaş halinde çözüm koşullarının daha da güçleşeceği aşikardır.
 
AKP hükümeti ve Başbakan, politikalarını eleştirenlere karşı her ağzını açtığında, aldığı oy oranını ve iktidar gücünü hatırlatmaktadır. Başbakanın hatırlattığı bu iktidar gücünden, halkında acil çözüm bekleme hakkı vardır. Ölen 18 gencin yakınlarının acısını paylaşıyoruz ve baş sağlığı diliyoruz. Kaybettiğimiz 18 gencin yaşamının herhangi bir ölçüsü olamaz. İktidar gücünü kullanan AKP hükümeti, acilen sorunun çözümü için gerekli siyasi adımları atmalı ve taraflar da bu çatışmalara son vermelidir. Savaş değil, barış çağrıları bir an önce karşılık bulmalıdır” dediler.
Paylaş