havadurum

“Yeri uygunsa Yat Limanı olmalı...”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de yeri nedeniyle çevrecilerin tepkisine neden olan Yat Limanı Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

721
Kentte kamuoyunu meşgul eden projeye belediye olarak fizibilite aşamasında destek olduklarını belirten Başkan Gökhan; “Yeri konusunda ve uygunluğu konusu teknik konudur. Konu belediye meclisine intikal etmedi. Sonuç olarak incelenmesi gerekir” dedi.
 
Şahsi düşüncesinin Yat Limanı Projesi’nin yapılması yönünde olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Teknik olarak uygunsa ÇED olarak uygunsa elbette yapılmalıdır. Belediye başkanı olduğum zaman yat limanı talebim vardı. Ama bu talebim illa oraya olur anlamı taşımıyor” dedi.
 
“Soruşturma açıldı”
Öte yandan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir inşaata moloz götürürken görüntülenen ve AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü tarafından kamuoyunun gündemine getirilen konu ile ilgili inceleme başlattığını belirterek; “Soruşturma başlattım, gereken yapılacak” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale gündemini ilgilendiren konularla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Gökhan, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün iddiaları ile ilgili soruşturma başlattığını bildirdi. Yat Limanına da değinen Başkan Gökhan, şahsi fikrinin yapılması yönünde olduğunu ifade etti.
 
“Yeri uygunsa Yat Limanı olmalı”
Yat Limanının yeri ve yapımı ile ilgili görüşlerini de açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Yat limanı ticaret ve sanayi odasının takip ettiği proje bizde valilik ve belediye olarak fizibilite aşamasında destek oluyoruz. Yeri konusunda ve uygunluğu konusu teknik konudur. Konu belediye meclisine intikal etmedi. Sonuç olarak incelenmesi gerekir. Halkın önemli bölümü yat limanına taraftar. Vatandaş Çanakkale’ye acaba ekonomik katkı sağlar mı diye olumlu bakıyor. Bu verimlilik konusudur. Teknik olarak uygunsa ÇED olarak uygunsa elbette yapılmalıdır. Şahsi düşüncem de yapılması yönünde. Bütün şartlar uygunsa yapılabilir. Belediye başkanı olduğum zaman yat limanı talebim vardı. Ama bu talebim illa oraya olur anlamı taşımıyor” dedi.
 
“Soruşturma açıldı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün ortaya attığı iddialar ile ilgili soruşturma başlattığını bildirdi. Başkan Gökhan şunları söyledi; “Soruşturma başlattım gereken yapılacak. Bu molozları biz organize sanayinin altına taşıyoruz. Bu olayda  oraya taşımadan kendi iş arkadaşları rica etmiş oraya taşımışlar. Ama o konuda inceleme başlattım. İnceleme sonucunda işin resmi ortaya çıkacaktır.  Onu da zaman içerisinde görmüş olacağız. İnceleme açtım ve bu devam ediyor.”
Paylaş