havadurum

“Yerel yönetimler hizmetle anılmalıdır”

MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, belediyeye yönelik düzenlenen operasyonlar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

497
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla’nın adliyeden çıktığı sırada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle tarafsızlığını yitirdiğini ileri süren MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur; belediyenin yolsuzluk iddiaları ile anılmasının yerine kentte yaptığı hizmetlerle anılması gerektiğini söyledi.
 
Uğur; “Bilindiği üzere son dönemlerde Çanakkale Belediyesi yolsuzluk operasyonlarıyla gündeme gelmektedir. 253.000 Şehidin yattığı bu kutsal şehirde bu tip hadiselerin gündeme gelmesi Çanakkalelileri üzmektedir. Belediye Başkanının adliye önlerindeki çekilen fotoğrafın karelerinde yer alması ve açıklamaları artık tarafsızlığını yitirdiğini ortaya koymaktadır. Başkanın sağlam olduğu yerde yardımcısı da sağlamdır şeklindeki açıklamaları tasvip etmiyoruz. Bizler masumiyet karinesine yürekten inanıyoruz. Ancak Başkanın sağlamlığı sadece yardımcısına mı etkilidir? Daha alt birimlerde çalışanların sağlamlığından kim sorumludur? Tutuklama tedbirinin uygulanmaması beraat midir? Tutuklanmış olanlar suç işlemiş mi sayılmaktadır? Şüphesiz ne tutuklanan mahkum olmuştur. Ne de serbest kalan beraat etmiştir. Bize düşen yargıya güvenmek, belediye başkanına düşen ise hem yargıya güvenmek hem de Çanakkale`nin selameti açısından tam bir tarafsızlıkla idari soruşturma açmaktır. Ancak yaşanan gelişmeler bu tarafsızlıkta bir belediye başkanına sahip olmadığımızı ortaya koymaktadır. Ucunun nereye varacağını zamanın göstereceği yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri izleyen CHP Örgütünün, tarafsızlığını yitirdiği görüntüsü veren sayın Belediye başkam hakkında gensoru vermeyi tartışması gerekmektedir. MHP olarak bizler Çanakkale Belediyesi adının yolsuzluk iddiaları ile anılmasını değil verilecek yerel hizmetlerle örnek gösterilecek yaşanabilir bir kent olarak anılmasını isteriz” dedi.
Paylaş